Antena 3 CNN Sport Tenis Djokovic, eliminare şoc de la Roland Garros, în turul III. Sorana Cîrstea s-a calificat în "optimi"

Djokovic, eliminare şoc de la Roland Garros, în turul III. Sorana Cîrstea s-a calificat în "optimi"

Djokovic, eliminare şoc de la Roland Garros, în turul III. Sorana Cîrstea s-a calificat în "optimi"
30 Mai 2009   •   22:31

Numărul patru mondial, sârbul Novak Djokovic, a părăsit prematur al doilea turneu de Mare Şlem al anului, Roland Garros, fiind eliminat din competiţie încă din turul al treilea. Cel care a reuşit "isprava" a fost Philipp Kohlschreiber, germanul impunându-se în trei seturi, scor 6-4, 6-4, 6-4. Interesant este că Djokovic câştigase în primele două tururi exact aşa cum a pierdut sâmbătă, adică în trei seturi identice.
Considerat un "specialist" al zgurei, suprafaţă pe care se joacă turneul francez, Djokovic a surprins negativ lumea tenisului când a cedat în trei seturi cu Kohlschreiber. Considerat un favorit al competiţiei, sârbul s-a împiedicat în faţa unui adversar clar inferior în clasamentul ATP, clasat pe locul 31 mondial.
Ceilalţi favoriţi ai competiţiei nu au întâmpinat probleme în turul al treilea. Federer l-a eliminat pe Mathieu în patru seturi, Monfils a dispus de Meltzer, del Potro s-a calificat în dauna lui Andreev, Robredo l-a trimis acasă pe Gonzalez, Tsonga pe Rochus şi Roddick pe Gicquel.
În competiţia de dublu masculin, perechea română Andrei Pavel/Horia Tecău a ratat calificarea în optimile de finală, pierzând cu 1-6, 4-6 în faţa fraţilor americani Bryan, Bob şi Mike, cap de serie numărul 2, informează Mediafax.
Sorana Cîrstea a reuşit, în schimb, o performanţă notabilă. Pentru prima oară în carieră, românca a obţinut calificarea în optimile de finală a unui turneu de Mare Şlem, ea trecând de Caroline Wozniacki în turul al treilea de la Roland Garros. Jucătoarea română a câştigat cu scorul de 7-6, 7-5. Sorana va avea o misiune extrem de dificilă în optimi, urmând să joace cu sârboaica Jelena Jankovic, cap de serie numărul 5.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Roland Garros Andrei Pavel
Citește mai multe din Tenis
» Vezi toate știrile din Tenis
Cele mai noi știri
Parteneri
x close