Antena 3 CNN Sport Tenis Davydenko câştigă Shanghai Masters. Rusul a trecut de Nadal în finală

Davydenko câştigă Shanghai Masters. Rusul a trecut de Nadal în finală

Davydenko câştigă Shanghai Masters. Rusul a trecut de Nadal în finală
18 Oct 2009   •   23:19

Câştigător-surpriză la Masterstul de la Shanghai 2009. Al şaselea favorit, rusul Nikolai Davydenko s-a impus în ultimul act în faţa numărului doi mondial, Rafael Nadal. Rusul a dat dovadă de o agresivitate care l-a surprins chiar şi pe Nadal, acesta cedând meciul după doar două seturi. Scorul partidei a fost 7-6 (7-3) 6-3 pentru tenismanul de 28 de ani.
Rusul a atacat încă din primul game şi l-a ţinut în corzi continuu pe fostul număr 1 mondial, stingher în situaţia de a se apăra. Primul set a mers, totuşi, la tie-break, unde Davydenko s-a impus cu 7-3. Al doilea set a fost mai puţin echilibrat, rusul reuşitnd totuşi să obţină un break care s-a dovedit decisiv. Scorul setului a fost 6-3 şi rusul a devenit campionul prestigiosului turneu după rezultate excelente obţinute în faţa favoriţilor Djokovic şi Nadal. Davydenko îl învinsese pe sârb în semifinale cu scorul de 4-6, 6-4, 7-6 (7-1).
"Am fost foarte obosit la începutul primului set. La 4-4 mă gândeam că nu am nici o şansă de a câştiga. Nici nu pot să cred! Mă simt foarte bine. Să îi înving pe Djokovic şi Nadal este ceva uimitor", a declarat Davydenko pentru Skysports.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Rafael Nadal
Citește mai multe din Tenis
» Vezi toate știrile din Tenis
Cele mai noi știri
Parteneri
x close