Antena 3 CNN Sport Tenis Cel mai lung meci din istoria tenisului: 118 game-uri jucate în setul decisiv de Isner şi Mahut

Cel mai lung meci din istoria tenisului: 118 game-uri jucate în setul decisiv de Isner şi Mahut

Cel mai lung meci din istoria tenisului: 118 game-uri jucate în setul decisiv de Isner şi Mahut
23 Iun 2010   •   20:50

John Isner şi Nicolas Mahut sunt protagoniştii unei partide epice la Wimbledon, o partidă care s-a jucat timp de două zile şi care va continua joi. După mai bine de 10 ore de joc, organizatorii de la Wimbledon au decis să le ofere celor doi jucători un nou timp de refacere, la scorul 59-59 în setul decisiv, din cauza problemelor de iluminare.

Într-un meci care a început marţi noapte şi a fost suspendat din cauza întunericului după patru seturi, americanul Isner şi francezul Mahut se află la egalitate în setul decisiv, fiecare având aproape 60 de game-uri câştigate în setul cinci. Isner a câştigat primul set cu 6-4, a pierdut următoarele două seturi cu 3-6 şi 6-7, pentru ca apoi să egaleze situaţia generală câştigând setul patru cu 7-6.

În setul final, fiecare dintre cei doi jucători s-a încăpăţânat să îşi câştige serviciul, în timp ce niciunul dintre ei nu a avut energia necesară pentru a face un break.

Partida a stabilit deja recordul de cel mai lung meci din istoria turneelor de Mare Şlem, precum şi recordul pentru cele mai multe game-uri într-un set din cadrul unui meci profesionist, de la introducerea tie-breakului, sau recordul de aşi serviţi într-un meci. Precedentul record de longevitate pentru un meci de tenis era de şase ore şi 30 de minute, stabilit de Fabrice Santoro şi Arnaud Clement la Roland Garros, în 2004. Mahut şi Isner au doborât acest record doar în setul cinci, întreaga partidă durând peste 10 ore!

Antena3.ro

×
Parteneri
x close