Antena 3 CNN Sport Tenis Campioana campioanelor: Kim Clijsters trece de numărul 1 WTA şi se impune la Doha

Campioana campioanelor: Kim Clijsters trece de numărul 1 WTA şi se impune la Doha

Campioana campioanelor: Kim Clijsters trece de numărul 1 WTA şi se impune la Doha
01 Noi 2010   •   11:03

Kim Clijsters a câştigat pentru a treia oară Turneul Campioanelor WTA, după o victorie muncită, scor 6-3, 5-7, 6-3 în faţa jucătoarei numărul unu în lume, Caroline Wozniacki.

Clijsters s-a mai impus în 2002 şi 2003 şi a devenit doar a cincea femeie din istorie care câştigă turneul de final de sezon de trei ori, alături de Martina Navratilova (campioană de opt ori), Steffi Graf (cinci), Chris Evert (trei) şi Monica Seleş (trei).

Belgianca, numărul trei în lume, care a mai câştigat şi US Open-ul pentru a treia oară în carieră, părea să fi încheiat disputa când conducea cu un set şi cu 4-1, însă Wozniacki a revenit spectaculos şi a cucerit setul secund, trimiţând meciul în setul decisiv. Clijsters şi-a redescoperit forma imediat şi a reuşit două break-uri rapide în setul final, în timp ce Wozniacki nu a făcut decât un break, cedând partida după două ore şi 19 minute.

"Mă simţeam de parcă nu se mai termina. A fost o luptă dificilă, cu câteva lovituri grozave, un tenis bun şi mult efort fizic. Mă bucur că am câştigat, evident este dezamăgitor pentru Caroline, dar eu nu ştiu câţi ani voi mai putea face asta. Ea are tot viitorul în faţă", a declarat Clijsters.


×
Citește mai multe din Tenis
» Vezi toate știrile din Tenis
Cele mai noi știri
Parteneri
x close