Antena 3 CNN Sport Tenis Anett Kontaveit a învins-o pe Simona Halep şi a câştigat turneul Transylvania Open 2021

Anett Kontaveit a învins-o pe Simona Halep şi a câştigat turneul Transylvania Open 2021

Finala turneului de tenis WTA 250 Transylvania Open, desfășurat la Cluj Napoca, a fost câștigată de sportiva estonă Anett Kontaveit, care a dispus de Simona Halep, în două seturi, cu scorul de 6-2, 6-3.

simona halep transylvania open 2021
Anett Kontaveit a învins-o pe Simona Halep şi a câştigat turneul Transylvania Open 2021 Sursa foto: Hepta | Zuma Press / Anatoliy Medved
de Alin Tarnovschi    |    31 Oct 2021   •   19:21

Estonianca a câștigat primul set cu 6-2, Simona Halep cedând de 3 ori propriul serviciu.

În setul secund, Simona Halep a început cu un break, confirmat de câștigarea serviciului. De la 2-0, Kontaveit a reușit 5 game-uri la rând, Halep neavând replică nici la serviciul deosebit de eficient al estoniencei, nici la retururile inspirate cu care a câștigat game-urile contra serviciu.

Game-ul 7, la 5-2, a fost cel mai lung al meciului, Halep fiind în situația de a salva 3 mingi de meci pe propriul serviciu.

Kontaveit a câștigat apoi, la 5-3, ultimul game, adjudecându-și setul, meciul și turneul.

Câștigarea acestui turneu i-a adus lui Kontaveit al optulea și ultimul loc în Akron WTA Finals Guadalajara,Turneul Campioanelor, depășind-o in extremis pe Ons Jabeur.

Pentru Kontaveit a fost prima victorie în fața Simonei Halep, notează Mediafax.

Câștigătoarea turneului este recompensată cu 29.200 USD și 280 puncte WTA, în timp ce finalista va primi 16.398 USD și 180 puncte.

×
Citește mai multe din Tenis
» Vezi toate știrile din Tenis
Cele mai noi știri
Parteneri
x close