Antena 3 CNN Sport „Nu există zi să nu mă surprindă pozitiv”: Ea este Ștefania Uță, românca de 15 ani care a ajuns campioană națională la atletism

„Nu există zi să nu mă surprindă pozitiv”: Ea este Ștefania Uță, românca de 15 ani care a ajuns campioană națională la atletism

„Nu există zi să nu mă surprindă pozitiv”: Ea este Ștefania Uță, românca de 15 ani care a ajuns campioană națională la atletism
Ștefania Uță, campioană națională la atletism. Sursa Foto: Antena 3 CNN
de Mia Lungu    |    25 Iun 2024   •   19:19

Avem sportivi buni şi ne mândrim cu ei, iar viitorul atletismului românesc este promiţător. La doar 15 ani, Ştefania este un adevărat exemplu pentru tinerii de vârsta ei. E campioană naţională de seniori și se antrenează în fiecare zi pentru visul ei: acela de a participa la Jocurile Olimpice.

La 15 ani, Ştefania Uţă se poate mândri deja cu multe titluri şi medalii de campioană la atletism, fiind în Clasamentul European All-Time.

Sportiva, născută la Râmnicu Vâlcea, a devenit campioana națională de seniori, în 2023 la 400 m garduri. În luna mai a acestui an a concurat în etapa de seniori a Challenger Continental Tour 2024, reușind cea mai bună performanță din acest an: 57 de secunde și 74 de sutimi.

„Prima competiţie pe care am câştigat-o a fost când eram junioară 3 la Bacău în sală, la proba de 400. Campioană naţională sunt de 16-17 ori. Prima competiţie în străinătate a fost acum doi ani la Festivalul Olimpic al Tineretului European. Am venit pe doi. Apoi în vara acestui an am fost tot la FOTE. Am venit tot pe doi şi cu ştafeta am câştigat.”, povestește Ștefania.

Este elevă în clasa a X-a la Colegiul Energetic din Râmnicu Vâlcea, secţia sportiv. Îi lipseşte timpul liber, însă nu renunţă la visul ei.

„Am puţin timp liber, dar mereu reuşesc cumva să le împac. Am dimineaţa şcoală, după dorm după antrenament şi seara văd ce timp mai am. De obicei scriu, invăt.”, spune adolescenta.

„E important să ne clădim un viitor. Eu pentru asta muncesc. Vreau să am un viitor cât mai strălucit ca să pot să stau cât mai lejer când voi fi mare.”, a mai subliniat ea, la Antena 3 CNN.

La 400 de metri garduri impresionează pe plan european cu timpii scoși la nivel sub 18 și la sub 20 de ani. Ștefania a participat în acest weekend la Finala Campionatului Național U18, unde a câştigat locul întâi.

„Este prima cursă la 400 de metri în aer liber şi vine după o accidentare. Rezultatul era de aşteptat că o să fie campioană naţională, dar ea se luptă cu timpul. Performanţa în sine, nu pentru titlu. Este un copil care nu există zi să nu mă surprindă plăcut.”, a spus antrenoarea Ștefaniei, Alina Enescu, la Antena 3 CNN.

Ştefania se pregăteşte acum pentru o vară plină de competiţii.

Recent, Ștefania s-a înscris în campania "100 de tineri pentru dezvoltarea României", desfășurată la nivel național de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Armata lui Kim Jong Un a fost la un pas să îşi distrugă capitala
x close