Antena 3 CNN Sport Spania este prima finalistă la Euro 2024. La 16 ani, Yamal devine cel mai tânăr marcator la un european

Spania este prima finalistă la Euro 2024. La 16 ani, Yamal devine cel mai tânăr marcator la un european

lamine yamal semifinala spania franta euro 2024
Lamine Yamal, la meciul de semifinală Spania - Franța, Euro 2024. Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    10 Iul 2024   •   00:10

Selecţionata Spaniei s-a calificat în finala Campionatului European de fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania, după ce a învins echipa Franţei cu scorul de 2-1 (2-1), marţi seara, pe Munchen Football Arena, în penultimul act.

Francezii au condus din minutul 9, însă Spania a egalat prin Yamal, la primul său gol la Euro. Kounde a marcat autogolul victoriei iberice, după șutul deviat al lui Olmo.

Franța a deschis scorul repede în prima semifinală de la Euro 2024, în care Mbappe și compania a întâlnit Spania. Starul lui Real Madrid l-a servit ideal, cu o centrare perfectă pe Kolo Muani, care a marcat cu capul din fața porții

Ibericii au replicat și au întors rezulttaul în doar 5 minute. Lamine Yamal a înscris primul său gol la Euro 2024, devenind cel mai tânăr marcator la o ediție de turneul final al Campionatului European, la câteva zile înainte de a împlini 17 ani. 

Adolescentul spaniol și-a făcut o minge pe piciorul stâng și a șutat plasat din afara careului, o minge ce a lovit bara și a intrat în poarta lui Maignan, neputincios (1-1, min. 20).

Peste doar 5 minute, Dani Olmo a reușit un dribling în careu, șutul său la colțul lung fiind deviat în poartă de Jules Kounde, fundașul lui Barcelona.

Ultimele 20 de minute au aparținut defensivelor, care au anihilat toate inițiativele ofensive, Spania intrând la pauză cu avantaj de un gol.

La 16 ani, Yamal devine cel mai tânăr marcator la un european

Băiatul minune Lamine Yamal a stabilit încă un record. La Euro 2024, adolescentul a devenit cel mai tânăr jucător care a marcat vreodată în cadrul turneului, la vârsta de 16 ani și 362 de zile, depășind precedentul record al elvețianului Johan Vonlathen, care a înscris în ediția din 2004, la vârsta de 18 ani și 141 de zile. 

Înainte de golul său, Lamine Yamal stabilise un alt record doar prin intrarea pe teren.

La puțin timp după ce a împlinit 17 ani, a devenit cel mai tânăr jucător care a jucat vreodată în semifinalele unui turneu major, depășind recordul stabilit în 1958 de marele Pelé la Cupa Mondială din Suedia.

×
Subiecte în articol: Spania Franta EURO 2024 finalistă
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close