Halep a început bine partida cu un game câștigat la 15 și cu 3 mingi de break, nefructificate, în game-ul-ul 3. A urmat un schimb de break-uri, din care cel al româncei, la zero.
La 3-4, cele două au mai făcut o dată schimb de „amabilități”, cedându-și reciproc serviciul, însă la 4-5 pentru Cornet, jucătoarea franceză și-a procurat rapid 3 mingi de set contra serviciu, din care a valorificat-o pe cea de a doua, câștigând primul act.
Asta, în ciuda faptului că a făcut 4 duble greșeli, iar din punct de vedere statistic nu a performat decât foarte puțin mai bine decât Halep, cu un plus evident la jocul la fileu, unde a urcat de 6 ori, câștigând tot atâtea mingi.
Actul secund a fost un carusel emoțional pentru fanii lui Halep, până la 3-3 setul înregistrând 4 break-uri. După ce românca a început câștigând primul game pe serviciul francezei, le-a cedat imediat pe următoarele 3, ducând scorul la 1-3 pentru Cornet.
În game-ul imediat următor, Cornet a avut șansa de a duce scorul la 1-4, însă Halep a făcut 3 mingi consecutive și implicit break-ul, pentru 2-3.
Fosta lideră mondială și-a ridicat apoi brusc nivelul de joc, a profitat de cele 16 erori neforțate ale lui Cornet, dar și de alte 4 duble la serviciu și a legat 5 game-uri consecutive, câștigând setul cu 6-3 și ducând meciul în decisiv.
În mod oarecum atipic pentru desfășurarea jocului în primele două seturi, decisivul nu a înregistrat niciun break până la 3-3, iar prima minge de break a fost a apărut abia în game-ul 6, după ce până atunci cele două jucătoare își procuraseră 19 astfel de șanse.
La 3-3, Simona Halep și-a cedat pentru prima dată serviciul, jucătoarea franceză având un break avans și prima șansă de a-și asigura calificarea, după ce l-a consolidat ducând scorul la 3-5.
Dramatismul meciului a crescut în intensitate la 15-40 pentru Cornet, care a avut două mingi de meci, însă Simona Halep, vizibil afectată fizic din cauza efortului intens și a căldurii, a salvat game-ul oferindu-și șansa de a face rebreak-ul și de a reveni în meci.
Șansă pe care nu a reușit însă să o fructifice, Alize Cornet valorificându-și serviciul și calificându-se pentru prima dată în carieră, la 32 de ani, într-un sfert de finală la un Grand Slam.
Pentru prezența în optimile de finală ale turneului de la Melbourne, Simona Halep va fi recompensată cu 219.000 dolari și 240 de puncte WTA, care din păcate nu-i sunt suficiente pentru a o păstra în top 20, scrie Mediafax.