Antena 3 CNN Sport Serbia cere sancţiuni la UEFA şi ameninţă că ar putea părăsi Euro 2024, din cauza scandărilor între fanii Croaţiei şi Albaniei

Serbia cere sancţiuni la UEFA şi ameninţă că ar putea părăsi Euro 2024, din cauza scandărilor între fanii Croaţiei şi Albaniei

EURO 2024
Serbia ameninţă că ar putea părăsi Euro 2024 din cauza scandărilor dintre fani. Sursa Foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Iun 2024   •   00:41

Secretarul general al Federaţiei de Fotbal din Serbia, Jovan Surbatovic cere sancţiuni dure şi a ameninţat că se retrage de la Euro 2024 din cauza scandărilor de miercuri între fanii Croaţiei şi Albaniei, notează bbc.com, citat de news.ro.

Incidentul s-a petrecut în timpul meciului din Grupa B, scor 2-2, acolo unde fanii Croaţiei şi Albaniei au făcut scandări despre uciderea sârbilor.

"Ceea ce s-a întâmplat este scandalos şi vom cere sancţiuni din partea UEFA, chiar dacă asta înseamnă să nu continuăm competiţia", a declarat secretarul general al Federaţiei de Fotbal din Serbia, Jovan Surbatovic pentru postul de televiziune de stat sârb RTS.

Într-un comunicat, federaţia sârbă a precizat că a trimis o scrisoare secretarului general al UEFA, Theodore Theodoridis, în care a subliniat "scandările ruşinoase".

Surbatovic a declarat că este "sigur că vor fi pedepsiţi" după decizia UEFA de miercuri de a anula acreditarea jurnalistului kosovar Arlind Sadiku.

Sadiku a făcut un gest naţionalist de vultur către fanii Serbiei în timpul meciului cu Anglia. Gestul imită vulturul de pe steagul naţional al Albaniei, ceea ce poate inflama tensiunile dintre naţionaliştii sârbi şi etnicii albanezi, care reprezintă marea majoritate a populaţiei din Kosovo.

Serbia face parte din Grupa C şi a început turneul cu o înfrângere cu 1-0 în faţa Angliei, duminică, , iar joi a remizat cu Slovenia, scor 1-1.

 

×
Subiecte în articol: EURO 2024 Serbia Croatia Albania
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Michelle Obama, singura în măsură să îl învingă pe Trump - sondaj
x close