Antena 3 CNN Sport Premieră la Jocurile Olimpice Paris 2024. Ceremonia de deschidere nu va fi pe stadion. Repetițiile au loc în locații secrete

Premieră la Jocurile Olimpice Paris 2024. Ceremonia de deschidere nu va fi pe stadion. Repetițiile au loc în locații secrete

turnul eiffel cu cercurile olimpice
Pentru prima dată în istoria Jocurilor Olimpice de vară, ceremonia de deschidere nu va avea loc pe un stadion. FOTO: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Iul 2024   •   07:59

Pentru prima dată în istoria Jocurilor Olimpice de vară, ceremonia de deschidere nu va avea loc pe un stadion. Paris 2024 deschide noi abordări prin aducerea sportului în oraș, de-a lungul arterei sale principale: Sena. Vineri vom vedea un spectacol grandios, pus în scenă de un regizor artistic onorat deja în Franţa cu 3 premii. Acesta a explicat care vor fi temele principale, într-un interviu pentru Associated Press.

Mai mult de un miliard de oameni sunt așteptați să urmărească ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de vară, care va avea loc în 26 iulie. Directorul artistic al acesteia nu este străin de proiectele de anvergură din Franța, producând o tetralogie shakespeariană de 24 de ore în 2022 și revigorând musicalul "Starmania". A câștigat trei premii Molière, cea mai înaltă distincție teatrală din Franța. Acum, el este însărcinat să portretizeze Franța pentru restul lumii, într-o paradă care se așteaptă să dureze aproape patru ore.

Thomas Jolly, director artistic Jocurile Olimpice: "Franța este ca o poveste lungă. O poveste care continuă să se extindă și să se rescrie și care este foarte vie."

Anul trecut, Franța a găzduit Cupa Mondială de Rugby. Ceremonia de deschidere a fost imaginată de actorul Jean Dujardin, laureat al premiului Oscar, însă interpretarea sa a unui brutar purtând berete, ca fiind reprezentativă pentru ţară, a fost criticată pentru că era prea stereotipă și învechită. De data aceasta, spune Jolly, va fi total diferit.

Thomas Jolly, director artistic Jocurile Olimpice: "Când urmărim emisiunea americană "Emily in Paris" aici, în Franța, știm că nu este chiar Parisul pe care îl cunoaștem. Amelie, filmul, a generat, de asemenea, un imaginar al Franței și al Parisului. De asemenea, toate aceste stereotipuri, aceste clișee, aceste simboluri, bineînțeles că ne vom juca cu ele și le vom întoarce pe dos."

La ceremonia de deschidere vor participa aproximativ 300 000 de persoane, organizatorii având intenția de a sărbători incluziunea și diversitatea.

Thomas Jolly, director artistic Jocurile Olimpice: "Cum faci un spectacol în care toată lumea, la un moment dat, se simte reprezentată și parte a acestui lucru mai mare, a acestui "noi" mai mare? Pentru un artist, este o responsabilitate frumoasă."

Repetițiile au loc în locații secrete în Franța, dar nu va exista nicio repetiție completă înainte de data reală. 

Misterul a stârnit multe speculații, unele dintre cele mai îndrăznețe teorii preconizând utilizarea submarinelor în Sena și spectacolele unor staruri pop precum Celine Dion, Lady Gaga și cântăreața franceză Aya Nakamura.

×
Citește mai multe din Sport
» Vezi toate știrile din Sport
Cele mai noi știri
Parteneri
x close