Antena 3 CNN Sport Ovidiu Ioanițoaia, după calificarea României în optimile EURO 2024: „Frankfurt e un oraș românesc acum, îmbrăcat tot în galben”

Ovidiu Ioanițoaia, după calificarea României în optimile EURO 2024: „Frankfurt e un oraș românesc acum, îmbrăcat tot în galben”

Ovidiu Ioanițoaia, după calificarea României în optimile EURO 2024: „Frankfurt e un oraș românesc acum, îmbrăcat tot în galben”
Ovidiu Ioanițoaia a comentat victoria României, calificată în optimile EURO 2024. Sursa foto: Hepta/ SportPictures/ Razvan Pasarica
de Mia Lungu    |    26 Iun 2024   •   23:07

Cunoscutul jurnalist sportiv Ovidiu Ioanițoaia, a vorbit, la Antena 3 CNN, în direct din Frankfurt, despre meciul România - Slovacia, în urma căruia echipa națională de fotbal s-a calificat în optimile EURO 2024, și despre sărbătoarea suporterilor români de după victorie.

„Frankfurt e un oraș românesc acum, e tot îmbrăcat în galben, cum a fost și stadionul. Stadionul are 50.000 de locuri, probabil că au fost 30-35.000 de români. Echipa asta a meritat să fie susținută așa și s-a ridicat la nivelul așteptărilor oamenilor, care au venit din toată Europa și din toată România.”, a spus Ovidiu Ioanițoaia, la Antena 3 CNN.

„2.000 de km până acasă, plin de mașini românești și pe urmă a fost o serbare comună, pentru că și Slovacia s-a calificat, suporterii s-au înfrățit și românii încercau să îi învețe pe slovaci să cânte melodiile noastre.

A fost și o perdea de ploaie care ne-a împiedicat să vedem practic ce se întâmplă pe pe teren. Dar tot ce s-a întâmplat a fost ok și lumea a plecat fericită, care cu tramvaiul, care pe jos, care cu taxiul. În orice caz, atâta lume, cum spunea un localnic, Frankfurt n-a auzit niciodată.

România este o echipă care merită iubită și toată lumea acuma cântă pe aici, claxonează. Vă repet, Frankfurt este un oraș îmbrăcat în galben, după tricourile naționale României.

Asta e marea realizare a acestei echipe, faptul că a reușit să reatragă publicul să. Să fie o echipă pe care lumea a reînvățat s-o iubească. Pentru că, la un moment dat, datorită unor evoluții mai puțin convingătoare, publicul se cam depărtate de echipă. Acum el este alături. E clișeul ăla că publicul e al 12-a lea jucător. Cred că publicul nostru e chiar și al 13-a.

Nu se aștepta nimeni ca România să câștige o grupă cu Belgia, a treia echipă din clasamentul mondial, după Argentina și Franța. O grupă cu Ucraina și chiar cu Slovacia, era considerată o echipă cam de nivelul echipei României.

România s-a întrecut pe sine și a reușit să câștige grupa, așa cum a câștigat și grupa preliminară. Acolo nu eram favoriți, eram outsideri. Aici nu eram favoriți, eram outsideri, dar am reușit să ne impunem și publicul a simțit asta și a venit în număr imens alături de echipa națională. Nu e ușor să ai 35.000 de oameni veniți să te susțină. Te obligă asta, te simți fotbalist și simți că ai o o obligație, o datorie.”, a mai precizaat jurnalistul sportiv Ovidiu Ioanițoaia.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Val de zboruri întârziate în România. Sezonul vacanţelor a început ca un coşmar
x close