Antena 3 CNN Sport Orașele fotbalului european la Euro 2020

Orașele fotbalului european la Euro 2020

Turneul final al Campionatului European de fotbal este un eveniment sportiv care marchează câteva premiere interesante: se desfășoară cu un an mai târziu decât era programat, și anume în perioada 11 iunie-11 iulie 2021 și este găzduit de 12 orașe care s-au pregătit cu stadioane moderne și condiții excelente de organizare.

o_1f8cmqd031po3824hpq1bcceqqb.jpg
de Georgiana Adam    |    17 Iun 2021   •   13:04

Amsterdam

Un oraș turistic prin excelență, celebra metropolă a Țărilor de Jos își așteaptă oaspeții pe Amsterdam ArenA pentru trei meciuri din grupa C (Olanda-Ucraina, Olanda-Austria și Macedonia-Olanda) la care se adaugă un meci din optimile de finală. 

Baku

Capitala Azerbaidjanului va găzdui pe Stadionul Olimpic trei meciuri din grupa A (Țara Galilor-Elveția, Turcia-Țara Galilor și Elveția-Turcia) și un meci din sferturile de finală.

Bilbao

Stadionul San Mames din Bilbao va găzdui firește meciurile Spaniei din Grupa E (cu Suedia, Polonia și Slovacia) plus o partidă din optimi.

București

În premieră, România se numără printre țările care găzduiesc meciuri din turneul final. Astfel că la București pe Arena Națională cu o capacitate de 54851 de locuri, inaugurat în 2011, vor avea loc 3 meciuri din Grupa C (Austria-Macedonia, Ucraina-Macedonia și Ucraina-Austria) și un meci din optimile de finală. Puteți să plasați la Betano pariuri la Euro 2020 pentru toate meciurile, așa că începeți chiar cu partidele pe care le veți urmări live, din tribunele celui mai mare stadion din țară!

Budapesta

Capitala Ungariei organizează pe Stadionul Ferenc Puşkaş 3 meciuri din Grupa F (Ungaria-Portugalia, Ungaria-Franța și Portugalia-Franța) plus un meci din faza optimilor. 

Copenhaga 

Meciurile din Grupa B ale echipei naționale a Danemarcei cu Finlanda, Belgia și Rusia au loc la Copenhaga pe Stadionul Parken (38.190 de locuri), la care se adaugă și o partidă din optimi. 

Dublin

Cel mai frumos stadion din Irlanda, Dublin Arena va găzdui 3 meciuri din Grupa E (Polonia-Slovacia, Suedia-Slovacia și Suedia-Polonia), la care se adaugă o confruntare din faza optimilor de finală.

Glasgow

Scoția va juca la turneul final, așa că stadionul Hampden Park din Glasgow va găzdui meciurile din Grupa D cu rivala Anglia și cu Cehia, plus Croația-Cehia și o optime de finală.

Londra

Orașul-vedetă de la Euro 2020, Londra va găzdui pe legendarul stadion Wembley reconstruit în anul 2007, cu o capacitate de peste 90000 de locuri, cele mai multe partide: meciurile Angliei din grupa D cu Croația, Scoția și Cehia, plus un meci din optimi, semifinalele și marea finală de pe 11 iulie 2021.

Munchen

Un alt stadion de legendă, Allianz Arena din Munchen va găzdui meciurile Germaniei din Grupa F cu Franța, Portugalia și Ungaria, la care se adaugă un meci din sferturile de finală.

Roma

Stadio Olimpico di Roma este arena unde va evolua Italia în meciurile grupei A cu Turcia, Elveția și Țara Galilor. Tot pe acest stadion va avea loc și unul dintre cele 4 meciuri din sferturile de finală.

Sankt Petersburg

Zenit Arena din Sankt Petersburg va găzdui meciurile Rusiei din Grupa B cu Belgia, Finlanda și Danemarca plus un meci din sferturile de finală.

Ediția din 2021 a Campionatului European de fotbal marchează, fie și cu un an întârziere din cauza pandemiei de coronavirus, trecerea la un format nou de competiție, lansat pentru a marca 60 de ani de la primul turneu al acestei competiții cu tradiție pe Bătrânul Continent. Dintre cele 12 țări gazdă sunt 7 care nu au mai găzduit meciuri la un turneu final european: România, Azerbaidjan, Irlanda, Danemarca, Rusia, Scoția și Ungaria.

Disputarea turneului final în mai multe orașe este un mod simbolic de a onora solidaritatea și valorile comune din diferite state ale regiunii eurasiatice: prietenie, sportivitate și pasiune pentru sportul rege, fotbalul.

×
Citește mai multe din Sport
» Vezi toate știrile din Sport
Cele mai noi știri
Parteneri
x close