Antena 3 CNN Sport Off Sport Renta viageră a sportivilor, un drept câştigat pe care îl pot anula politicienii?

Renta viageră a sportivilor, un drept câştigat pe care îl pot anula politicienii?

N.B.
1 minut de citit Publicat la 23:12 17 Noi 2011 Modificat la 23:12 17 Noi 2011
Renta viageră a sportivilor, un drept câştigat pe care îl pot anula politicienii?
ANST pregăteşte un proiect prin care Legea Sportului să fie modificată, iar una dintre schimbări prevede ca sportivii să primească renta viageră după 30 de ani, în prezent neexistând o limită de vârstă.

În forma sa actuală, Legea Sportului prevede că sportivii care au cucerit medalii la Campionatele Mondiale, Europene sau la Jocurile Olimpice au dreptul de a solicita rentă viageră, pentru acest lucru fiind obligaţi să se retragă din activitate.

Chiar dacă noua lege ar intra în vigoare de la 1 ianuarie 2013, efectul asupra celor care vor participa la Olimpiada de la Londra este acelaşi, ei trebuind să-şi depună dosarul de pensionare până la sfârşitul acestui an, dacă doresc să beneficieze de rentă înainte de a împlini 30 de ani.
 


Crin Antonescu, ministru al Tineretului în perioada în care a fost introdusă legea pentru renta viageră, a declarat la "Sinteza zilei" că este de părere că dezbaterea privind introducerea pragului de vârstă este contradictorie cu spiritul legii.

Liberalul explică faptul că legea presupune ca, din momentul în care un sportiv a reprezentat România câştigând o medalie la o competiţie internaţională, acesta ar trebui recompensat cu această rentă.

 

Fosta campioană olimpică, Maria Olaru, nevoită să se retragă la vârsta de 18 ani din cauza problemelor de sănătate, a declarat că mulţi sportivi se bazează pe această sursă de venit şi îşi organizează viaţa în funcţie de renta viageră.

Gimnasta consideră că este nedrept ca un drept câştigat prin performanţă să fie dezbătut astfel, modificat sau chiar anulat în funcţie de Guvernul care este la putere.
 

×
x close