Antena 3 CNN Sport Off Sport Patronul unei echipe din Formula 1, arestat pentru fraudă și spălare de bani

Patronul unei echipe din Formula 1, arestat pentru fraudă și spălare de bani

o_1be0tierfifh1o7edgbh8n1l6h8.jpg
Foto: Wikipedia
18 Apr 2017   •   19:16

Patronul echipei Force India, care concurează în Formula 1, Vijay Mallya, 61 ani, a fost arestat marţi la Londra, la cererea autorităţilor indiene, sub suspiciunea de fraudă şi spălare de bani, anunţă presa internaţională. 

Poliţia londoneză a indicat că acuzaţiile aduse magnatului indian vizează mai ales nerambursarea unui credit de aproape 1,5 miliarde de dolari. Un tribunal din New Delhi a fost sesizat anul trecut, cerând prezenţa omului de afaceri, care nu s-a prezentat de trei ori şi a refuzat orice colaborare cu anchetatorii. 

India a cerut extrădarea sa. Mallya a fost arestat după ce s-a prezentat la un post de poliţie. Ulterior, la tribunal, el a fost eliberat pe cauţiune. 

Mallya, patron al echipei Force India din anul 2007, cunoscut pentru stilul său de viaţă extravagant, a simbolizat mult timp succesul omului de afaceri indian. El a reuşit să facă din berea Kingfisher o marcă internaţională, înainte de a fi destituit în februarie 2017 din consiliul de administraţie al grupului United Breweries. Compania sa aeriană Kingfisher Airlines a dat faliment. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Formula 1 arestat
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close