Antena 3 CNN Sport Off Sport De la camera de 27 de paşi, în care s-a învârtit în 10 ani de închisoare, la victoria în cea mai dură cursă. Povestea uluitoare a lui Tibi Ușeriu

De la camera de 27 de paşi, în care s-a învârtit în 10 ani de închisoare, la victoria în cea mai dură cursă. Povestea uluitoare a lui Tibi Ușeriu

o_1bcd28e0hffecpp1qnieuu1i4r8.jpg
Foto: Facebook/Tibi Useriu
29 Mar 2017   •   15:59

Românul Tiberiu Uşeriu a câştigat pentru al doilea an la rând cel mai dificil ultramaraton din lume, organizat la Cercul Polar. La 43 de ani, bistriţeanul este un model de ambiţie. Dar şi de remodelare a vieţii. Doar informaţia legată de Ultramaraton îţi produce un sentiment de admiraţie. Dar dacă-i asculţi povestea de viaţă vei rămâne mască. Nu e despre vreun fotbalist celebru şi nici despre vreun cântăreţ care adună cu sutele de mii de like-uri. Dar dacă ai răbdare să-i citeşti povestea, una fabuloasă, fără nicio exagerare, sigur îţi va veni să te înclini în faţa lui, scrie DigiSport.

Joi, 30 martie, la ora 17:30, pe strada Uranus 150 din Bucureşti, la The Ark, Tiberiu Uşeriu îşi va lansa cartea "27 de paşi". Te întrebi ce legătură are titlul ăsta cu Ultramaratonul câştigat? N-are pentru că este despre partea neagră a vieţii bistriţeanului.

 "Din urmă cu doi ani, când Tibi Uşeriu a început să devină un model sau să inspire lumea, în zona Bistriţa se ştia trecutul meu. Cel puţin cei de vîrsta mea ştiau că am fost atâta plecat ... Nu dau vina pe nimeni, d-aia am şi scris cartea, ca să-mi asum trecutul şi responsabilitatea pentru ce a fost. S-a plecat de undeva din adolescenţă şi am ajuns după Revoluţie în Germania, când mulţi dintre noi sau poate puţini care am năvălit în Occident ca barbarii. Am început cu furturi mici, apoi am ajuns la jafuri armate. La un moment dat am fost prins şi condamnat la 23 de ani de închisoare şi am executat 10 ani, despre asta e vorba. Cartea se numeşte 27 de paşi, este din puşcăria de maximă siguranţă în care mă aflam şi unde eram scos câte o oră din 24 la plimbare. Atât măsura camera în care mă plimbam...” spune Tibi Ușeriu.

Mai mult pe DigiSport

 

×
Subiecte în articol: poveste puscarie carte lansare
Parteneri
x close