Antena 3 CNN Sport Off Sport Cine este Vasile Turcu. Drumul de la prinț la cerșetor

Cine este Vasile Turcu. Drumul de la prinț la cerșetor

o_1ba50ah1l7jtrsl1rbd1r5tpj28.jpg
Foto: Agerpres
01 Mar 2017   •   15:18

Vasile Turcu (n. 11 august 1954, în comuna Hudești, județul Botoșani) este un om de afaceri român care deține grupul de firme Romconstruct, în jurul căruia sunt grupate 9 companii. În anul 2010, averea lui Turcu era de 130-135 milioane euro, el situându-se pe poziția 57 în topul celor mai bogați oameni din România, scrie libertatea.ro.

Turcu a trecut rapid de la extravaganţele sale, gen costume de 10.000 de euro, maşini de lux, colecţii de ceasuri, la o situație financiară delicată. Fostul finanțator de la Dinamo nu mai avea deloc lichidități. În 2013, conform Top 300 Capital, averea ajunsese la 30.000.000 de euro.

Declara că s-ar întoarce să investească la Dinamo, dar numai cu Nicolae Badea

Azi, Turcu, cândva ”regele construcțiilor”, nu prea mai avea nimic. A fost nevoit să îşi ipotecheze o parte din proprietăţile sale, inclusiv un restaurant de lux și casa unde locuieşte, pentru a credita anumite sume necesare finanţării afacerilor sale. Creditul ce trebuia acoperit era de 1.000.000 de euro.

Vasile Turcu a ajuns în 2001 la Dinamo şi, după un periplu la secţia de handbal a clubului, din 2004 a devenit acţionar. Investitorul era etichetat drept un membru al găştii ”băieţilor deştepţi” – scria prosport.ro – care au făcut afaceri cu profit uriaş în urma unor contracte cu statul român. Contracte al căror număr a crescut vertiginos după instalarea la Dinamo. Sumele câştigate de Turcu au scăzut în ultima vreme proporţional cu neimplicarea lui la Dinamo.

Citește și:

Vasile Turcu ar fi încercat să se sinucidă. A făcut stop cardio-respirator și a fost resuscitat

 

×
Subiecte în articol: Vasile Turcu
Citește mai multe din Off Sport
» Vezi toate știrile din Off Sport
Cele mai noi știri
Parteneri
x close