Antena 3 CNN Sport Victorie pentru România, 3-0 cu Kosovo, în UEFA Nations League 2024. Echipa națională a făcut primul pas către Cupa Mondială din 2026

Victorie pentru România, 3-0 cu Kosovo, în UEFA Nations League 2024. Echipa națională a făcut primul pas către Cupa Mondială din 2026

echipa nationala meci kosovo romania
Victorie a României în meciul cu Kosovo. Sursa foto: Facebook/ Echipa națională de fotbal a României
de Mia Lungu    |    06 Sep 2024   •   23:45

Echipa Națională a României a debutat în Liga Națiunilor, iar emoțiile au fost amplificate de un moment istoric: Mircea Lucescu s-a aflat la primul meci în al doilea mandat ca selecționer, revenind pe banca tehnică a naționalei după 38 de ani.

Naţionala de fotbal a învins fără drept de apel selecţionata Kosovo, cu scorul de 3-0 (1-0), vineri seara, pe Stadionul ''Fadil Volkri'' din Prishtina, în Grupa C2 a Ligii Naţiunilor.

Update 23:27 România conduce cu 0 - 3, după încă un gol marcat de echipa națională. Fotbalistul Denis Drăguș a marcat în minutul 82.

Update 23:00 Echipa națională a României conduce cu 0 - 2, după un gol din penalty dat de Răzvan Marin. Arbitrul a dat lovitură liberă pentru România în minutul 50, după ce Berisha l-a lovit pe Man.

Știrea inițială: Partida dintre Kosovo și România a început la ora 21:45 și este transmisă în direct la Antena 1.

Naționala României conduce la pauză cu scorul de 0 - 1, după un gol marcat de fotbalistul Dennis Man în minutul 40.

Echipele de start pentru meciul dintre naţionala de fotbal a României şi selecţionata Kosovo, care are loc pe Stadionul „Fadil Volkri” din Prishtina, în Grupa C2 a Ligii Naţiunilor:

KOSOVO: 1. Muric – 15. Vojvoda, 13. Amir Rrahmani-cpt., 3. Aliti, 23. Paqarada – 10. Zhegrova, 14. V. Berisha, 6. Rexhbecaj, 7. Rashica – 18. Muriqi, 11. Asllani. Selecționer: Franco Foda
Rezerve: 12. Bekaj, 16. Avdyli – 2. Hadergjonaj, 4. I. Krasniqi, 5. Dellova, 8. Muslija, 9. Albion Rrahmani, 17. E. Krasniqi, 19. Emërllahu, 20. Sahiti, 21. Rrudhani, 22. Selmani

ROMÂNIA: 1. Niță – 2. Rațiu, 3. Drăgușin, 6. M. Marin, 10. Stanciu-cpt., 11. Bancu, 13. Mihăilă, 15. Burcă, 18. R. Marin, 19. Drăguș, 20. Man. Selecționer: Mircea Lucescu
Rezerve: 12. L. Popescu, 16. Târnovanu – 4. Manea, 5. Ghiță, 7. Alibec, 8. Artean, 9. Pușcaș, 14. Hagi, 17. F. Coman, 21. Olaru, 22. Mitriță, 23. Sorescu

Nicolae Stanciu, înaintea partidei cu Kosovo: „Drumul nostru către Cupa Mondială începe”

Căpitanul echipei naţionale de fotbal a României, Nicolae Stanciu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că drumul primei reprezentative spre Cupa Mondială din 2026 începe de vineri, odată cu primul meci, programat în deplasare cu Kosovo, în noua ediţie a Ligii Naţiunilor.

"Drumul nostru către Cupa Mondială începe de mâine, pentru că Liga Naţiunilor este primul pas prin care poţi ajunge la Cupa Mondială. E o şansă în plus pentru a ajunge acolo în afara preliminariilor, aşa că vom trata ca atare această competiţie. Kosovo are jucători foarte buni, care joacă în campionate puternice. Deja i-am întâlnit de două ori anul trecut, ştim că ne va aştepta un meci greu şi nu cred că doar un un jucător e periculos. Trebuie să avem grijă la toată echipa lor, să facem un joc bun colectiv şi să luăm cele 3 puncte", a afirmat căpitanul echipei României.

"Am aşteptat acest meci, în mare suntem acelaşi nucleu de jucători care am participat la EURO, plus câţiva colegi noi. Grupul e foarte bun, relaţiile dintre noi sunt extraordinare şi încercăm să asimilăm cât mai repede ceea ce ne cere selecţionerul şi să trecem la următorul nivel. Pentru că noi trebuie să fim cu siguranţă mult mai bine decât am fost la EURO dacă vrem să ajungem la Cupa Mondială", a adăugat el.

Stanciu a menţionat că el şi colegii săi nu vor putea controla ce se întâmplă în tribune la Prishtina, în cazul în care vor exista incidente provocate de suporterii kosovari.

"Pentru noi va fi un meci ca oricare altul. Suntem conştienţi că ne aşteaptă un meci greu, dar încercăm să lăsăm de o parte ceea ce se vorbeşte aici legat de ce s-a întâmplat la meciul nostru cu ei de la Bucureşti (n.r. - partida a fost întreruptă după ce fanii români au scandat 'Kosovo e Serbia').

Sunt lucruri pe care nu le putem controla dacă se vor întâmpla. Noi am venit să jucăm fotbal pe teren şi să încercăm să câştigăm. Anul trecut când am jucat aici nu am avut aşa mulţi fani. E o deplasare grea, ne vor lipsi fanii, dar noi suntem obişnuiţi să jucăm pe orice stadion, cu atmosferă ostilă. Aşa că vom fi pregătiţi şi pentru meciul de mâine", a explicat Nicolae Stanciu.

Echipa naţională a României întâlneşte Kosovo, la 6 septembrie (ora 21:45, Stadionul ''Fadil Vokrri'' din Prishtina), şi Lituania, în 9 septembrie, (ora 21:45, Stadionul Steaua din Bucureşti), în primele sale două partide din cadrul ediţiei 2024-2025 a Ligii Naţiunilor.

×
Citește mai multe din Sport
» Vezi toate știrile din Sport
Cele mai noi știri
Parteneri
x close