Antena 3 CNN Sport Jodie Grinham a devenit prima sportivă din istorie care a câștigat o medalie paralimpică în timp ce era însărcinată

Jodie Grinham a devenit prima sportivă din istorie care a câștigat o medalie paralimpică în timp ce era însărcinată

Jodie Grinham - getty
Jodie Grinham, însărcinată în 7 luni, în proba de arc compound individual feminin, la Jocurile Paralimpice 2024: Sursa foto: Getty Images
de Claudia Popovici    |    02 Sep 2024   •   00:04

Arcașa britanică Jodie Grinham a devenit prima sportivă din istorie care a câștigat o medalie paralimpică în timp ce era însărcinată în şapte luni, au anunțat, sâmbătă, organizatorii, citaţi de CNN. 

Sportiva Jodie Grinham, în vârstă de 31 de ani, a învins-o pe colega sa, Phoebe Paterson Pine, şi a câștigat medalia de bronz în proba de arc compound individual feminin.

Ea a declarat că proba a fost o mare provocare, mai ales că a fost nevoită să-i ceară bebelușului din burtică să nu o mai lovească pentru a se putea concentra pe țintire.

„Bebelușul lovește, ceea ce este grozav – am ajuns la a treia rundă și am spus, „Nu acum, mami te iubește, vom face asta mai târziu’”, a spus ea ulterior, conform site-ului Jocurilor Paralimpice.

„Bebelușul nu s-a oprit, parcă ar spune, „Ce se întâmplă, e foarte zgomotos, mami, ce faci?" Dar a fost ca un mic privilegiu să știu că bebelușul e acolo și e doar un memento al micii bule de sprijin pe care o am în burtică”, a adăugat ea.

Grinham a adăugat că pregătirile sale pentru Paralimpice au implicat adaptarea la trageri și menținerea concentrației, în timp ce bebeluşul ei îşi schimba constant poziţia și rutina obișnuită.

 „Antrenorul meu și cu mine am petrecut mult timp făcând mici pregătiri pentru sarcină, ea (antrenorul) mutându-mă și mutând burtica, ca să mă obișnuiesc cu acea senzație", a mai povestit sportiva. 

Grinham își propune să câștige a doua medalie la Jocurile de la Paris luni, când va concura în sferturile de finală ale echipei mixte compound alături de Nathan McQueen.

„Nu am vrut să vadă lumea ca pe o „doamnă însărcinată care merge la Jocuri’,” a spus ea. „Vreau să spună, ‘Wow, o doamnă însărcinată poate concura la cel mai înalt nivel și câștiga o medalie", arătând că orice este posibil. Pur și simplu mergi și fă-o. Vrei să o faci? Atunci fă-o", a conchis sportiva. 

×
Citește mai multe din Sport
» Vezi toate știrile din Sport
Cele mai noi știri
Parteneri
x close