Antena 3 CNN Sport JO Rio-2016: Traseu impresionat al torţei cu flacăra olimpică

JO Rio-2016: Traseu impresionat al torţei cu flacăra olimpică

rio.jpg
11 Aug 2015   •   17:17

Torța cu flacăra olimpică a Jocurilor de la Rio de Janeiro 2016 va fi preluată de oficialii brazilieni pe 27 aprilie anul viitor, cu o săptămână înainte după ce focul sacru va fi aprins în antica Olympia, traseul de pe teritoriul brazilian urmând să fie străbătut, din 3 mai, timp de 95 de zile.
Conform tradiției, flacăra va fi aprinsă într-o ceremonie specială în patria istorică a Jocurilor antice, în Templul zeiței Hera, din localitatea grecească. După o săptămână în care va străbate Grecia, este prevăzută predarea torței organizatorilor Rio 2016, într-o altă ceremonie specială, pe Stadionul Panathinaikos din Atena, arena folosită la primele Jocuri Olimpice moderne, în 1896.

Cu 95 de zile înainte ca flacăra să aprindă imensa Cupă Olimpică la Ceremonia de deschidere a Jocurilor de pe stadionul Maracana, pe 5 august 2016, ștafeta torței olimpice va începe periplul prin Brazilia, din capitala Brasilia, urmând să fie purtată de 12.000 de participanți la acest veritabil lanț uman, prin 83 de orașe, incluzând cele 26 capitale ale statelor componente ale Braziliei.

Se preconizează ca ștafeta torței să fie văzută de 90 la sută din populație, traseul definitiv urmând să fie stabilit în ianuarie.

×
Citește mai multe din Sport
» Vezi toate știrile din Sport
Cele mai noi știri
Parteneri
x close