Antena 3 CNN Sport JO 2024 Surse: TAS vrea să audieze persoana care a primit contestația făcută de gimnasta din SUA, medaliată cu bronz în locul Sabrinei Voinea

Surse: TAS vrea să audieze persoana care a primit contestația făcută de gimnasta din SUA, medaliată cu bronz în locul Sabrinei Voinea

jordan chiles sabrina voinea getty
Jordan Chiles, gimnasta din SUA medaliată cu bronz la proba de sol la JO 2024 (stânga) în locul gimnastei românce Sabrina Voinea (dreapta) | Sursă colaj foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Aug 2024   •   13:05

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a cerut vineri Federației Internaționale de Gimnastică (FIG) mai multe informații despre contestația făcută de gimnasta din SUA, Jordan Chiles, în urma căreia a primit medalia de bronz în locul Sabrinei Voinea, potrivit surselor Antena 3 CNN. Persoana care e primit această contestație ar putea fi audiată.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a cerut Federației Internaționale de Gimnastică (FIG) mai multe informații despre procedura prin care a fost făcută contestația de către SUA, în urma căreia gimnasta Jordan Chiles a trecut pe 3, cu 13.766, câștigând medalia de bronz în locul Sabrinei Voinea.

Comitetul Olimpic Internațional a fost implicat în procedura de contestare, ceea ce înseamnă că și această instituție joacă un rol în soluționarea cazului.

Este posibil ca TAS să audieze persoana care a primit contestația gimnastei din SUA. Dacă se vor organiza audieri, atunci este puțin probabil ca TAS să dea un răspuns final astăzi, deoarece audierile pot prelungi procesul.

Dacă TAS decide să judece cazul doar pe baza documentelor prezentate, fără a organiza audieri, atunci există șanse să se pronunțe mai repede.

Nu au avut loc audieri pentru sportivele românce Sabrina Voinea și Ana Maria Bărbosu.

×
Citește mai multe din JO 2024
» Vezi toate știrile din JO 2024
Cele mai noi știri
Parteneri
x close