Antena 3 CNN Sport JO 2024 Sena este atât de poluată, încât o probă de la Jocurile Olimpice de la Paris ar putea fi modificată

Sena este atât de poluată, încât o probă de la Jocurile Olimpice de la Paris ar putea fi modificată

sena in paris
Sena este atât de poluată încât o probă de la Jocurile Olimpice de la Paris ar putea fi modificată. FOTO: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Iul 2024   •   12:16

Poluarea fluviului Sena a forțat anularea antrenamentului de înot de luni al triatleților olimpici din Paris. Aceasta este a doua zi consecutivă în care antrenamentul a fost anulat, după ce sesiunea de "familiarizare" de duminică a fost anulată din același motiv, scrie BBC.

O declarație emisă luni de Paris 2024 și World Triathlon a declarat că testele au arătat că, calitatea apei era încă sub un standard acceptabil și organizațiile au dorit să "reitereze că prioritatea este sănătatea sportivilor".

Triatlonul masculin urmează să înceapă marți și, în cazul în care calitatea apei nu va atinge standardul necesar în ziua cursei, evenimentele de triatlon au două zile de contingență - 1 și 2 august - incluse în program.

În cazul în care calitatea apei nu este considerată adecvată în aceste zile, etapa de înot a triatlonului va fi abandonată și se va transforma într-un duatlon, sportivii concurând doar pe bicicletă și în alergare.

Testele efectuate la începutul lunii iulie au arătat că fluviul Sena era suficient de curat pentru înot, însă ploile abundente din capitala Franței de vineri și sâmbătă au dus la scăderea calității apei.

×
Citește mai multe din JO 2024
» Vezi toate știrile din JO 2024
Cele mai noi știri
Parteneri
x close