Antena 3 CNN Sport JO 2024 Selfie viral la Jocurile Olimpice. Sportivi din Coreea de Sud și Coreea de Nord s-au fotografiat împreună pe podium

Selfie viral la Jocurile Olimpice. Sportivi din Coreea de Sud și Coreea de Nord s-au fotografiat împreună pe podium

sportivi nord-coreeni si sud-coreeni la olimpiada
Un selfie al jucătorilor de tenis de masă nord-coreeni şi sud-coreeni, la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, împreună pe acelaşi podium, a devenit viral. FOTO: Hepta
de Georgiana Marina    |    31 Iul 2024   •   11:25

Un selfie al jucătorilor de tenis de masă nord-coreeni şi sud-coreeni, la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, împreună pe acelaşi podium, a devenit viral miercuri, pe fondul tensiunilor continue dintre Seul şi Phenian, scrie The Japan Times. Oamenii au salutat aceste imagini ca pe un gest de unitate.

După ce Coreea de Sud a câștigat bronzul și Coreea de Nord argint la dublu mixt, într-o probă în care medalia de aur a revenit Chinei, sud-coreeanul Lim Jong-hoon a făcut o fotografie de grup imediat după ceremonia de premiere.

În fotografia făcută de Lim Jong-hoon apar coechipierul său Shin Yu-bin, perechea nord-coreeană formată din vicecampionii olimpici Ri Jong Sik şi Kim Kum Yong şi chinezii Wang Chuqin şi Sun Yingsha (aur).

„Un selfie cu steaguri naționale ale Coreilor și un telefon Samsung”, a spus cotidianul larg citit JongAng Ilbo.

Este prima oară din 2016 când Coreea de Nord a urcat pe un podium olimpic, în condițiile în care nu a trimis sportivi la Jocurile Olimpice de la Tokyo din cauza pandemiei de COVID-19.

"I-am felicitat când au fost prezentaţi (pe podium) ca medaliaţi cu argint", a declarat Lim Jong-hoon presei sud-coreene după ceremonie.

Televiziunile sud-coreene au difuzat în mod repetat videoclipuri cu selfie-ul, mulți comentatori reflectând asupra semnificației unui moment rar de unitate.

„Acesta este adevăratul spirit al Jocurilor Olimpice”, a spus un comentator.

×
Citește mai multe din JO 2024
» Vezi toate știrile din JO 2024
Cele mai noi știri
Parteneri
x close