Antena 3 CNN Sport JO 2024 Jocurile Olimpice 2024. O înotătoare braziliană a fost trimisă acasă după ce a vizitat Turnul Eiffel

Jocurile Olimpice 2024. O înotătoare braziliană a fost trimisă acasă după ce a vizitat Turnul Eiffel

New Project - 2024-07-30T173928.423
Înotătoarea braziliană Ana Carolina Vieira a fost trimisă acasă de la JO 2024, după ce a vizitat Turnul Eiffel | Sursă foto: Instagram
de Andreea Ştefan    |    30 Iul 2024   •   17:43

Înotătoarea braziliană Ana Carolina Vieira a fost trimisă acasă de la Jocurile Olimpice, iar coechipierul ei Gabriel Santos a primit un avertisment, după ce au părăsit Satul Olimpic fără să anunţe echipa ţării lor, a anunţat Comitetul Olimpic Brazilian (COB), citat de Agerpres.

Cei doi înotători părăsiseră satul în care sunt cazaţi cei mai mulţi sportivi pentru Jocurile de la Paris, fără ştirea echipei lor, iar infracţiunea lor a fost descoperită în urma unor postări făcute pe reţelele de socializare.

COB precizează că a primit sâmbătă un comunicat de la şeful echipei de înot a Braziliei prin care acesta informa că înotătorii au „săvârşit acte de indisciplină".

Forul olimpic brazilian adaugă că a decis să-i pedepsească pe sportivi, dar Vieira a contestat apoi şi componenţa echipei de ştafetă.

„Sportiva Ana Carolina, într-o manieră lipsită de respect şi agresivă, a contestat o decizie tehnică luată de comitetul echipei naţionale de înot a Braziliei'', se arată în comunicat.

„Ca urmare, Gabriel Santos a primit un avertisment, iar Ana Carolina Vieira a fost exclusă din delegaţie şi se va întoarce imediat în Brazilia", adaugă COB.

Vieira, în vârstă de 22 de ani, a concurat sâmbătă cu echipa de ştafetă de 4x100 metri liber, care a terminat pe locul 12 în serii.

„Nu suntem aici să ne jucăm sau să ne luăm o vacanţă", a spus Gustavo Otsuka, liderul echipei de înot al Braziliei.

„Suntem aici să muncim pentru Brazilia, pentru 200 de milioane de contribuabili care lucrează pentru noi", a adăugat el.

×
Citește mai multe din JO 2024
» Vezi toate știrile din JO 2024
Cele mai noi știri
Parteneri
x close