Antena 3 CNN Sport JO 2024 JO 2024. Medaliatul cu aur Thomas Ceccon preferă să doarmă pe iarbă, în parc, decât în Satul Olimpic. Imaginile au devenit virale

JO 2024. Medaliatul cu aur Thomas Ceccon preferă să doarmă pe iarbă, în parc, decât în Satul Olimpic. Imaginile au devenit virale

BeFunky-collage (8)
Thomas Ceccon s-a plâns că nu exista aer condiționat în sat și că era cald, iar mâncarea era „proastă" | Sursă colaj foto: Captură video X (stânga), Getty Images (dreapta)
de Andreea Ştefan    |    05 Aug 2024   •   10:39

Imaginile cu campionul olimpic italian Thomas Ceccon au devenit virale. Înotătorul medaliat cu aur a ales să doarmă pe jos într-un parc, în loc să stea în camera sa din Satul Olimpic, relatează Sky News Australia. Ceccon a ajuns pe prima pagină a ziarelor săptămâna aceasta după ce s-a plâns de condițiile din Satul Olimpic, în ciuda faptului că a câștigat două medalii la Paris 2024.

Ceccon a câștigat aurul pentru Italia în finala probei de 100 m spate în a treia zi a competiției, înainte de a nu reuși să ajungă în finala probei de 200 m spate miercuri.

Imaginea cu Ceccon dormind afară a apărut după ce olimpicul s-a plâns de paturile aspre, de lipsa aerului condiționat și de mâncarea dezamăgitoare, recunoscând că s-a luptat cu „căldura și zgomotul" din satul desemnat al sportivilor din Paris.

Deoarece sportivii pot alege să stea în altă parte dacă doresc, patul improvizat al lui Ceccon în afara satului olimpic indică faptul că acesta a părăsit dormitorul său în căutarea unui loc de dormit mai confortabil.

Husein Alireza, un membru al echipei de canotaj a Arabiei Saudite, a postat pe Instagram un videoclip cu Ceccon dormind lângă o bancă din parc, în incinta Satului Olimpic din Saint Denis.

Videoclipul este intitulat „odihnește-te astăzi, cucerește mâine", Ceccon fiind văzut dormind profund pe un prosop alb, cu pantofii și geanta așezate cu grijă lângă el.

Ceccon a declarat pentru The Sun că nu exista aer condiționat în sat și că era cald, iar mâncarea era „proastă".

„Mulți sportivi se mută din acest motiv: nu este un alibi sau o scuză, este realitatea a ceea ce poate nu toată lumea știe", a spus Ceccon.

„Sunt dezamăgit că nu am ajuns în finală, dar am fost prea obosit. Este greu să dormi atât noaptea, cât și după-amiaza. Aici, chiar mă lupt cu căldura și zgomotul".

Echipa italiană extinsă ar fi refuzat să adauge alte comentarii.

„În primul rând, există factorul oboseală. Ea (Mollie O'Callaghan) aleargă în prima seară, ștafeta 4 x 100 - medalie de aur, emoții foarte mari. Apoi trebuie să te întorci a doua zi pentru a înota în seriile de 200 m liber, foarte greu de făcut", a spus Magnussen.

Aceasta a venit după ce organizatorii satului olimpic de la Paris au fost criticați pentru condițiile precare de trai cu care se confruntă sportivii, Magnussen spunându-i lui Johns că mulți sportivi ar „rata" o medalie din cauza faptului că sunt „tulburați de acest nou mediu".

Nemulțumirile au fost atât de grave încât echipa americană de tenis a părăsit Satul Olimpic pentru un hotel din apropiere.

„Nu am mai văzut așa ceva la o ediție a Jocurilor Olimpice. În istoria Jocurilor Olimpice nu am mai avut atât de multe plângeri cu privire la un sat", a declarat Magnussen.

×
Citește mai multe din JO 2024
» Vezi toate știrile din JO 2024
Cele mai noi știri
Parteneri
x close