Antena 3 CNN Emisiuni News Hour with CNN Încep Jocurile Olimpice 2024: Pentru prima oară, parada nu va avea loc pe un stadion, ci în oraş. Cum arată delegația României la Paris

Încep Jocurile Olimpice 2024: Pentru prima oară, parada nu va avea loc pe un stadion, ci în oraş. Cum arată delegația României la Paris

GettyImages-2157365674
Cercurile olimpice pe Turnul Eiffel de la Paris. Sursa foto: Getty Images
de Mia Lungu    |    26 Iul 2024   •   18:27

Vineri seara se dă startul celui mai aşteptat eveniment sportiv mondial al verii. La ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris vor participa peste 10.000 de sportivi.

Pentru prima oară, parada nu va avea loc pe un stadion, ci în oraş, pe un traseu de şase kilometri pe râul Sena. Sunt măsuri de securitate fără precedent în acest context, autorităţile anunţând că au neutralizat deja mai multe ameninţări teroriste.

Comitetul Olimpic și Sportiv Român a publicat vineri mai multe imagini cu echipa de sportivi români care vor reprezenta țara noastră la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

„Gata de defilare! Team Romania înseamnă mândrie națională!”, se arată în postare.

În pofida sabotajelor trenurilor de mare viteză TGV, evenimente care au captat atenţia mass media în ziua marii deschideri a Jocurilor Olimpice, atmosfera în centrul Parisului pare neschimbată comparativ cu zilele anterioare, dar cu totul diferită de ceea ce erau obişnuiţi parizienii să trăiască, potrivit Agerpres.

Încă de dimineaţă forfota a cuprins întregul oraş. Străzi blocate, magazine închise, terase cu scaunele pe mese, jandarmerie, poliţie, armată. 

Statul francez a luat decizia de a organiza festivitatea de deschidere a JO în centrul istoric al oraşului, dând cu totul peste cap viaţa cotidiană a localnicilor. Magazinele din centru sunt închise, celebrele terase pariziene iubite atât de mult de localnici dar şi de turişti sunt pustii. Până şi anticarii de pe malurile Senei au lacătul pus.

×
Subiecte în articol: jocurile olimpice 2024 jo 2024 paris parada
Citește mai multe din News Hour with CNN
» Vezi toate știrile din News Hour with CNN
Cele mai noi știri
Parteneri
x close