Antena 3 CNN Sport JO 2024 Gimnasta americană Jordan Chiles trebuie să dea înapoi medalia de bronz pentru a-i fi returnată româncei Ana Bărbosu

Gimnasta americană Jordan Chiles trebuie să dea înapoi medalia de bronz pentru a-i fi returnată româncei Ana Bărbosu

jordan chiles
Jordan Chiles, la JO 2024. Sursa foto: Getty Images
de Mia Lungu    |    11 Aug 2024   •   12:29

Gimnasta americană Jordan Chiles va trebui să returneze medalia de bronz cucerită la exercițiul la sol, în finala de gimnastică JO 2024, după ce Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a anunțat duminică că o va "realoca" gimnastei românce Ana Bărbosu, potrivit CNN.

"Suntem în contact cu Comitetul Național Olimpic al României pentru a discuta despre ceremonia de realocare și cu USOPC în ceea ce privește returnarea medaliei de bronz", a precizat CIO într-un comunicat.

Declarația CIO vine după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a decis sâmbătă că apelul decisiv făcut de SUA cu privire la scorul lui Jordan Chiles în finala de luni a gimnasticii la sol a fost depus prea târziu.

Acest lucru înseamnă că punctajul lui Chiles a revenit la valoarea inițială de 13,666, care a fost suficientă doar pentru locul cinci.

Competiția de luni s-a încheiat în mod dramatic. Imediat după exercițiul lui Chiles, care a fost ultimul, gimnasta română Ana Bărbosu a crezut că a câștigat medalia de bronz cu un scor de 13,700.

Chiles înregistrase inițial un punctaj de 13,666, dar antrenorii ei au contestat cu succes punctajul de dificultate, ceea ce i-a adăugat 0,1 la punctaj și a urcat-o pe locul al treilea, după medaliata cu aur Rebeca Andrade și americanca Simone Biles.

Apariția lor împreună pe primul podium de gimnastică al Jocurilor Olimpice rezervat exclusiv persoanelor de culoare a produs una dintre cele mai emblematice imagini ale Jocurilor, când americancele s-au înclinat în fața Andradei.

×
Citește mai multe din JO 2024
» Vezi toate știrile din JO 2024
Cele mai noi știri
Parteneri
x close