Antena 3 CNN Sport JO 2024 Ceremonia de închidere a JO 2024. Show-ul are loc pe Stade de Paris. Cine sunt marii artişti așteptaţi să cânte

Ceremonia de închidere a JO 2024. Show-ul are loc pe Stade de Paris. Cine sunt marii artişti așteptaţi să cânte

Jocurile Olimpice de la Paris 2024 au înceut oficial. Foto: Hepta
Jocurile Olimpice de la Paris 2024 au fost deschise printr-o paradă în capitala Franței. Ceremonia de închidere va avea loc pe arena Stade de Paris. Foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    11 Aug 2024   •   16:48

Jocurile Olimpice 2024 se termină duminică, 11 august, iar ceremonia de închidere va avea loc pe Stade de France, arena de 80.000 de locuri din capitala Franței, de la ora 22:00 (ora României) până la ora 00:15 (ora României). Atleții își vor reprezenta pentru ultima oară țările la această ediție a competiției, iar, potrivit organizatorilor, atmosfera va fi întreținută de nume mari din lumea muzicii precum Billie Eilish, Red Hot Chili Peppers și Snoop Dogg. Cei trei artiști vor performa într-un amestec de segmente înregistrate și live din Los Angeles, cu producătorul premiilor Grammy, Ben Winston, informează publicaţia Variety.

Ceremonia de închidere va omagia și cei 45.000 de voluntari care s-au implicat la această ediție a Jocurilor Olimpice și va include tradiționala paradă a sportivilor, cu cei mai merituoși dintre aceștia purtând drapelul țărilor pe care le reprezintă.

Organizatorii au transmis că momentele artistice din cadrul ceremoniei de închidere vor pune în valoare culturile Franței - țara gazdă a actualelor Jocuri de vară - și SUA - țara care va găzdui următoarele Jocuri Olimpice în 2028.

Aceste spectacole sunt ultimele anunțate ca parte a ceremoniei de închidere, care va include și trupe franceze precum AIR și Phoenix, precum și un moment spectaculos cu Tom Cruise.

La sfârșitul ceremoniei de închidere, primarul orașului Los Angeles, Karen Bass, va accepta torța olimpică de la primarul Parisului, Anne Hidalgo, și o va aduce acasă din capitala Franței. Los Angeles va găzdui următoarea ediție a Jocurilor Olimpice, care va avea loc în perioada 14 - 30 iulie 2028.

Mihaela Cambei, portdrapelul României la ceremonia de închidere a JO 2024

Halterofila Mihaela Cambei, medaliată cu argint la categoria 49 kg, a fost aleasă portdrapelul României la ceremonia care va închide Jocurile Olimpice de Vară de la Paris. Anunțul a fost făcut de Comitetul Olimpic Sportiv Român (COSR).

Mihaela Cambei a reușit să încheie competiția pe locul 2, cu un total de 205 kilograme. Pe primul loc a terminat campioana mondială Zhihui Hou din China.

Românca în vârstă de 21 de ani este campioana europeană la 49 de kilograme anul acesta, la Sofia, Bulgaria. De asemenea, ea a câștigat aurul continental în sezonul trecut, la Erevan, Armenia. 

Pe ce loc este România în clasamentul pe medalii la JO 2024, după cele 13 zile

România se menţine pe locul 14 în clasamentul pe medalii la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce tricolorii au obţinut trei medalii de aur, patru de argint şi una de bronz în 13 zile de competiţie.

Delegaţia Statelor Unite este în continuare lider în clasamentul pe medalii la Jocurile Olimpice 2024, după întrecerile de joi. Americanii totalizează 30 de medalii de aur, 38 de argint şi 35 de bronz, adică un total de 103 medalii, fiind urmaţi de China (29-25-19) şi de Australia (18-14-13) etc.

Francezii ocupă locul 4, cu 54 de medalii, dintre care 14 medalii  de aur, 19 de argint şi 21 de bronz.

Locul cinci este ocupat de Marea Britanie cu 51 de medalii (13 aur, 17 argint, 21 bronz).

Cu două medalii de bronz, ambele la judo, Republica Moldova este pe locul 76, la egalitate cu Grenada, Republica Dominicană şi Malaysia.

×
Citește mai multe din JO 2024
» Vezi toate știrile din JO 2024
Cele mai noi știri
Parteneri
x close