Antena 3 CNN Sport JO 2024 Cele zece momente virale de la Jocurile Olimpice 2024, în imagini: Turcul și pistolul, omul cu slipi colorați sau fotografia de 10

Cele zece momente virale de la Jocurile Olimpice 2024, în imagini: Turcul și pistolul, omul cu slipi colorați sau fotografia de 10

Surferul Gabriel Medina a devenit subiectul unei fotografii virale.
Surferul Gabriel Medina a devenit subiectul unei fotografii virale. Sursa foto: AFP / Profimedia Images
12 Aug 2024   •   17:15

Nu toate momentele virale de la Jocurile Olimpice se termină cu o medalie de aur. Cu zeci de mii de oameni la Paris și milioane care urmăresc Olimpiada din întreaga lume, nimic nu trece neobservat. Fie că sunt sportivi sau nu, în ziua de astăzi oricine poate deveni viral în orice moment, scrie BBC.

Omul cu slipi colorați

Spectatorii de la La Défense Arena au putut admira cei mai în formă sportivi de pe planetă concurând. Cu până la 17.000 de oameni în tribune în serile importante, acești înotători s-au antrenat ani de zile pentru a performa pe cea mai mare scenă. Cu toate acestea, când o cască de înot s-a blocat pe fundul piscinei, a fost nevoie de cineva pentru a salva ziua. Un bărbat de vârstă mijlocie, purtând niște slipi colorați, a sărit în apă pentru a recupera casca, ridicând apoi brațul pentru a primi aplauze din partea mulțimii.

Cel mai relaxat trăgător

Știi că ești cool atunci când toată lumea te imită. Trăgătorul turc Yusuf Dikec, care a câștigat o medalie de argint în proba de pistol cu aer comprimat 10 m echipe mixte, a fost, fără îndoială, cel mai popular personaj din Paris. La 51 de ani, el a ales să nu poarte echipamentul high-tech al competitorilor săi și a adoptat o postură nonșalantă, cu mâna liberă băgată lejer în buzunar. Acea imagine s-a răspândit rapid pe rețelele sociale, cu alți sportivi care imită poza în timp ce sărbătoresc.

Omul cu brioșa

Înotătorul norvegian Henrik Christiansen a devenit viral pentru recenzia sa despre brioșa cu ciocolată din Satul Olimpic. Christiansen, care a postat recenzii despre mâncarea din sat pe rețelele sociale, a evaluat brioșa cu un 11/10, descriind gustul ca fiind „nebunesc”. Recenzia sa a atras atenția altor sportivi, care au început să posteze propriile lor recenzii despre brioșă. „Omul cu brioșa” nu a reușit să ajungă în finala probelor de 800 m sau 1500 m liber, dar a plecat cu o poreclă nouă.

@dylob.aep Muffinizer ??!! @Henrik Christiansen <3 For @bea ✧˚ · . #henrikchristensen #henrikchristensenedit #henrikchristiansenmuffinman #muffinman #muffinmantrend #muffinmanedit #olympics #omypmia #olympic2024 @Olympics #swimmingedit #swimming #edit #tiktok #fyp #softedit #hotedit ♬ Originalton - Jas

Biles și Chiles se înclină în fața lui Andrade

Istoria a fost scrisă în finala la sol a fetelor, cu primul podium olimpic compus integral din gimnaste de culoare. Brazilianca Rebeca Andrade a luat aurul, înaintea perechii americane Simone Biles și Jordan Chiles, care și-au arătat valoarea înclinându-se pe podium în fața lui Andrade. Cea mai premiată gimnastă din lume avea un zâmbet larg pe față când s-a înclinat în fața lui Andrade. Din păcate pentru Chiles, ea a fost ulterior deposedată de medalia de bronz după o decizie a Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS). Ana Barbosu din România a fost promovată de pe locul patru pe locul trei.

Omul ”cal cu mânere”

Stephen Nedoroscik, din echipa SUA, a așteptat să își facă exercițiul la calul cu mânere, purtând ochelari și fiind complet concentrat. Acesta a privit intens calul cu mânere, așteptându-și liniștit rândul. Odată ce și-a scos ochelarii însă, tânărul de 25 de ani s-a transformat într-o adevărată mașinărie, oferind performanțe fără greșeli atât în competițiile pe echipe, cât și în cele individuale. După cele două medalii de bronz câștigate, iubita lui și-a schimbat profilul pe rețelele sociale în „Doamna cal cu mânere”. Apariția sa a fost comparată cu Clark Kent, alias Superman, Nedoroscik folosind chiar steagul SUA ca pelerină în timp ce sărbătorea.

Livrare specială

Săritorul cu prăjina francez, Anthony Ammirati, nu a ajuns în finala olimpică ce s-a desfășurat chiar în țara sa. Cu toate acestea, un videoclip cu Ammirati lovind bara cu părțile intime a devenit foarte repede viral. Tânărul de 21 de ani a văzut partea amuzantă și a postat un mesaj pe rețelele sociale în care spune: „Creezi mai multă agitație cu dotările tale decât cu performanțele tale.”

Dificultățile breaker-ului australian

Rachael Gunn din Australia nu a reușit să capteze atenția audienței globale de breakdance. Sportiva în vârstă de 36 de ani a pierdut cele trei meciuri din rundele preliminare cu un scor de 54-0. Exercițiul ei a fost ridiculizat pe rețelele sociale, utilizatorii spunând că a sărit pe scenă ca un cangur, s-a rostogolit pe podea și a stat rareori în cap. Explicația acesteia a fost că „a vrut să se miște diferit”.

Fotografia Jocurilor Olimpice Paris 2024?

O imagine valorează cât o mie de cuvinte. Fotograful francez Jerome Brouillet a realizat o fotografie a surferului brazilian Gabriel Medina, care a câștigat bronzul la Olimpiadă, fotografie ce a devenit imediat virală pe rețelele sociale. 

Il est le photographe dont tout le monde parle avec la photographie de l'année 2024 ! ??‍♀️ +++ Jerome Brouillet...

Publicată de Institut de la Photographie pe Joi, 1 august 2024

Gimnasta din China își mușcă nedumerită medalia

Întrebarea „de ce sportivii își mușcă medaliile” ar putea fi cea pe care și-o pune Zhou Yaqin din China. Un videoclip cu gimnasta, care a obținut argintul la bârnă, o arată ușor confuză când italiencele Alice D’Amato și Manila Esposito își mușcă medaliile. Zhou a urmat exemplul, dar doar a atins cu buzele, fără a-și înfige dinții în medalia ei de argint. 

Mascota SUA, Snoop Dogg

Rapperul și producătorul american Snoop Dogg a fost văzut la aproape fiecare eveniment din Paris. El a oferit comentarii pentru NBC și a făcut tot posibilul să fie remarcat. De la purtarea unei protecții suplimentare la echitație, până la reacția sa virală la săritura lui Biles, fața lui a fost omniprezentă la Paris. 

 

×
Subiecte în articol: Jocurile Olimpice
Citește mai multe din JO 2024
» Vezi toate știrile din JO 2024
Cele mai noi știri
Parteneri
x close