Antena 3 CNN Sport JO 2024 Cătălina Axente nu va lupta duminică, după ce a fost trântită puternic și a ajuns la spital. În ce stare e sportiva româncă

Cătălina Axente nu va lupta duminică, după ce a fost trântită puternic și a ajuns la spital. În ce stare e sportiva româncă

catalina axente aruncata la podea de alexis blades
Cătălina Axente a fost dusă la spital, după a fost aruncată atât de puternic pe saltea de americanca Kennedy Alexis Blades, la categoria 76 kg la lupte feminin, încât nu s-a mai putut ridica.FOTO: Facebook COSR fotograf Cristian Nistor
de G.M.    |    11 Aug 2024   •   12:44

Cătălina Axente nu va lupta duminică în meciul din recalificări, contra sportivei Miliamy Marin Potrille (Cuba), la Jocurile Olimpice. În urmă cu o zi, ea a fost trântită puternic de Alexis Blades și a ajuns la spital.

Federația Română de Luptă anunță pe pagina de Facebook că, în ciuda eforturilor echipei medicale și a dorinței de a concura, Cătălina Axente nu se va putea lupta în meciul din recalificări, contra sportivei Miliamy Marin Potrille (Cuba).

Investigațiie medicale efectuate au arătat că sportiva este în afara oricărui pericol, însă recomandarea staff-ului medical este de a o proteja pe Cătălina.

Luptătoarea noastră s-ar supune unui risc dacă ar intra pe saltea într-un timp atât de scurt de la momentul accidentării suferite ieri, în optimile Jocurilor Olimpice, precizează Federația Română de Lupte, care subliniază că prioritare sunt sănătatea și integritatea sportivilor.

Cătălina Axente este una dintre sportivele României care a demonstrat de-a lungul timpului că este o luptătoare puternică, dornică de performanță, și suntem convinși că acest lucru o va face să revină pe scena Internațională, cel puțin la fel de motivată ca și până acum, potrivit sursei citate.

Sportiva Cătălina Axente a fost dusă la spital sâmbătă, după a fost aruncată atât de puternic pe saltea de americanca Kennedy Alexis Blades, la categoria 76 kg la lupte feminin, încât nu s-a mai putut ridica. Președintele Federației Române de Lupte a declarat că după primele teste se pare că nu este vorba de fractură la coloană.

 

×
Citește mai multe din JO 2024
» Vezi toate știrile din JO 2024
Cele mai noi știri
Parteneri
x close