Antena 3 CNN Sport JO 2024 Momentul în care Cătălina Axente e aruncată puternic de Alexis Blades, la lupte, la JO. Românca a fost scoasă pe targă

Momentul în care Cătălina Axente e aruncată puternic de Alexis Blades, la lupte, la JO. Românca a fost scoasă pe targă

catalina axente aruncata la podea de alexis blades
Cătălina Axente a fost dusă la spital, după a fost aruncată atât de puternic pe saltea de americanca Kennedy Alexis Blades, la categoria 76 kg la lupte feminin, încât nu s-a mai putut ridica.FOTO: Facebook COSR fotograf Cristian Nistor
de G.M.    |    10 Aug 2024   •   14:26

Sportiva Cătălina Axente a fost dusă la spital, după a fost aruncată atât de puternic pe saltea de americanca Kennedy Alexis Blades, la categoria 76 kg la lupte feminin, încât nu s-a mai putut ridica. Președintele Federației Române de Lupte a declarat că după primele teste se pare că nu este vorba de fractură la coloană.

"Lupta a început dur, cu 6 puncte reușite de americancă în primul minut. Cătălina a încercat să domolească elanul adversarei dar nu a reușit. Lupta s-a mai domolit până la pauză, Blades a intrat cu avantajul de 6-0 în partea secundă.

Cele două s-au tatonat minute bune, pe final Blades a reușit un tur și Cătălina s-a lovit cu capul de saltea rămânând întinsă. Medicii au urcat de urgență și i-au imobilizat gâtul cu un guler. Sportiva noastră  a fost conștientă, dar a părăsit salteaua pe targă", potrivit Comitetului Olimpic Român.

Conform protocolului medical, Axente a fost transportată la spital.

Preşedintele ANS, Elisabeta Lipă, i-a transmis un mesaj de încurajare Cătălinei Axente: "În astfel de momente, nu ne gândim decât la sănătatea Cătălinei. Îi doresc să se refacă rapid şi să depăşească acest moment teribil din cariera ei!".

Președintele Federației Române de Lupte: Se pare că nu este vorba de fractură la coloană

Răzvan Pîrcălabu, președintele Federație Române de Lupte s-a declarat optimist după această accidentare incredibilă. ”Am întârziat un pic pentru că am stat să mă asigur că nu este foarte grav. În primă fază se pare că nu este vorba de nicio fractură la coloană. I s-au făcut primele teste și semnele motrice sunt ok. Nervii funcționează. A plecat la spital pentru investigații. Întreaga echipă medicală de la COSR este cu Cătălina așa că nu ne facem griji. Domnii doctori sunt acolo și asistă la toate investigațiile.

Ea acuză o durere foarte mare în spate la omoplatul drept și că atunci când respiră se propagă durerea în sus spre cervicală. Va fi bine, stați liniștiți. Cătălina este puternică. Știam, din calculele noastre și din experiență, că americanca este o nucă foarte tare. Bineînțeles nu ne așteptam la un meci de maniera asta. Cred că o să ajungă în finală, pentru că este foarte bună și cred că e posibil ca sportiva noastră să fie trasă în recalificări, dar nu se mai pune problema ca Axente să mai continue competiția.”, a spus Pîrcălabu, a informat COSR.

Momentul accidentării a fost surprins de fotograful COSR Cristian Nistor, prezent la lupte sâmbătă dimineață.

Baldes s-a calificat în sferturi, după 11-0.

 

×
Citește mai multe din JO 2024
» Vezi toate știrile din JO 2024
Cele mai noi știri
Parteneri
x close