Antena 3 CNN Sport JO 2024 Canotorii români care au câștigat 5 medalii la JO 2024, în platoul Antena 3 CNN. Ce le-au zis Sharon Stone și celelalte vedete la Paris

Canotorii români care au câștigat 5 medalii la JO 2024, în platoul Antena 3 CNN. Ce le-au zis Sharon Stone și celelalte vedete la Paris

lot olimpic canotaj romania 2024
Lotul olimpic de canotaj al României. Sursa foto: Antena 3 CNN
de Mia Lungu    |    07 Aug 2024   •   22:33

Canotorii care au adus României cinci medalii de la Jocurile Olimpice 2024 din Paris, împreună cu Elisabeta Lipă, ampioană olimpică și mondială și președinta Agenţiei Naţionale pentru Sport, au venit, miercuri seara, în platoul Antena 3 CNN, unde au povestit cum a fost această experiență sportivă pentru ei.

Performanțele canotorilor la JO 2024 se rezumă așa: două medalii de aur și trei de argint și locul 3 pe națiuni la canotaj.  În spatele fiecărui sportiv stau ani de muncă enormă, sacrificii, bucurii, speranțe și, nu de puține ori, deziluzii. De acasă, din fața televizoarelor, sau chiar din tribune, vedem cursele, întrecerile, dar nu avem cum să știm ce stă în spatele fiecărei medalii. Doar ei, sportivii de aur ne pot descrie prin ce trec, cât muncesc și cum arată o zi din viața lor

„Am avut onoarea să ajungem în aceeași poză cu Sharon Stone, precum și cu alți mari sportivi care au o grămadă de medalii olimpice si recorduri. Cel mai important lucru pentru noi a fost că ne-au felicitat, s-au bucurat de reușita noastră, au rămas surprinși de frumusețea medaliei și de bucuria care era pe chipul nostru. Și au fost, părerea mea, mai fericiți decât noi în momentul întâlnirii cu noi.”, a povestit campionul olimpic la canotaj Andrei Cornea, la Antena 3 CNN.

 

Cum arată viața o zi din viața unui canotor român

„Ne trezim dimineața devreme 6:00- 6:15, câteodată 6:30, depinde de programul pe care îl avem în acea zi. Luă micul dejun, ieșim la primul antrenament, constă în 24 km vâslit pe apă. După, ieșim de pe apă, mâncăm prânzul, ne odihnim o oră jumătate-două și ieșim la al 2-lea antrenament, care constă de obicei în pedalat pe bicicletă aproximativ o oră sau mai mult.

Și după care intrăm în sala de forță unde mai stăm și acolo o oră jumătate. Terminăm seara pe la ora 18:30 - 19:00, după care ne ocupăm de refacerea musculară și ce mai dorim noi să facem.”, a povestit canotoarea Simona Radiș, la Antena 3 CNN.

„Concediu mai puțin și e un concediu în care antrenorul ne sugerează să facem o oră de mișcare zilnică. Noi am ajuns la maturitatea necesară în care să conștientizăm faptul că nu ar trebui să ne oprim din a face sport. Deci și în liber noi facem. Chiar ieri, am făcut, în ultima zi din statul olimpic, am făcut antrenament. Asta și pentru că de mâine începem campionatele naționale. Dar și pentru că eu și Ionela ne-am învățat cu o anumită siluetă de 57 kg și vrem să depășim foarte mult. Concediul nostru este potrivit cerințelor care ne trebuie. Noi de obicei avem cam o lună pe an, în afară de vacanța de Paște.”, a explicat Gianina van Groningen.

„Avem cam o lună, poate o lună jumătate de liber și de momente de relaxare, în afara cantonamentelor, în care nu trebuie să ne antrenăm, însă ne este sugerat, nu avem niciun program strict, dar cam atât. În vacanța de Crăciun avem antrenamente de acasă, pentru că și programul nostru de antrenament constă ca în fiecare lună, primele 3 săptămâni sunt antrenamente intense.”, a adăugat aceasta.

Campionii olimpici români la canotaj, la Jocurile Olimpice 2024 din Paris:

AUR

  • echipajul dublu vâsle masculin - Andrei Cornea/Marian Enache 
  • echipajul feminin de opt plus unu - Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria Ştefania Petreanu

ARGINT

  • dublu vâsle feminin - Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş
  • dublu rame feminin - Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel
  • dublu vâsle feminin categorie uşoară - Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc

×
Citește mai multe din JO 2024
» Vezi toate știrile din JO 2024
Cele mai noi știri
Parteneri
x close