Antena 3 CNN Sport ITIA a publicat decizia completă a tribunalului în cazul Simonei Halep. Documentul are 126 de pagini!

ITIA a publicat decizia completă a tribunalului în cazul Simonei Halep. Documentul are 126 de pagini!

Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) a dat astăzi publicităţii decizia completă în cazul sancţionării pentru dopaj a Simonei Halep.

simona halep
ITIA a publicat decizia completă a tribunalului în cazul Simonei Halep Sursa foto: Hepta I Zuma Press / Oscar J. Barroso
de Alexandra Dima    |    14 Sep 2023   •   14:39

Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) a publicat decizia completă a tribunalului independent care a judecat cazul de dopaj al Simonei Halep, în urma căreia a fost suspendată pentru 4 ani din competiţiile profesioniste. 

Documentul descrie procesul și detaliile audierii desfășurate pe 28 și 29 iunie 2023, fiind redactat astfel încât să protejeze, acolo unde este cazul, informațiile personale de sănătate ale sportivei.

Decizia finală a tribunalului independent include:

- o concluzie conform căreia încălcarea regulilor anti-doping de către jucător cu privire la roxadustat a fost intenționată.
- o concluzie conform căreia panelul a fost „confortabil satisfăcător”, raportat la faptul că jucătorul a comis o încălcare a regulilor anti-doping, potrivit datelor sale din Pașaportul biologic sportiv.
- o constatare conform căreia informațiile standard au fost împărtășite cu experții WADA, iar cunoștințele experților cu privire la identitatea jucătorului nu au afectat viziunea lor asupra datelor din pașaportul biologic.
- o declarație din partea completului conform căreia „doamna Halep cu siguranță nu este responsabilă pentru nicio întârziere în audierea și soluționarea acestui caz. Cu toate acestea, în ciuda protestelor repetate ale jucătorului în sens contrar, nici ITIA și nici altcineva nu este implicat.”

- decizia comisiei conform căreia nu s-au aplicat „circumstanțe agravante” în acest caz și sancțiunea suspendării pe patru ani se aplică retroactiv de la momentul suspendării provizorii (7 octombrie 2022).

Contestațiile împotriva deciziei din cadrul Programului anti-doping de tenis se fac la Curtea de Arbitraj pentru Sport (CAS) și toate detaliile și calendarele vor fi decise de către CAS.

Documentul integral în limba engleză poate fi consultat aici.

×
Subiecte în articol: ITIA Simona Halep
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close