Ion Ghițulescu este unul dintre pionierii radioteleviziunii din România, inventatorul emisiunii ”Fotbal minut cu minut”. Viața acestuia a fost legată întotdeauna de sport. A crescut în Obor, aproape de stadionul unui club legendar, Unirea Tricolor. A jucat fotbal pe stradă cu Titus Ozon și a devenit ziarist fiindcă Partidul Comunist i-a închis tatăl în pușcărie și astfel i-a refuzat fiului accesul la Facultatea de Chimie.
Vestea a fost dată chiar de Bogdan Ghițulescu, fiul comentatorului, potrivit gsp.ro.
„Din păcate așa este. Tata s-a stins. A murit acasă, așa și-a dorit. Era bolnav de mai mulți ani, avea și o vârstă. Dumnezeu să-l ierte! Vom stabili în scurt timp toate detaliile, dar probabil o să fie înmormântat acolo unde și-a dorit, la Cimitirul Izvorul Nou”.
Ilie Dobre: ”Este un monstru sacru al presei și al radioului public”
„S-a stins din viață o legendă a radioteleviziunii din România. Avea un timbru fermecător, unic. Era inegalabil. Ion Ghițulescu, pe lângă faptul că era un comentator sportiv desăvârșit, era și un realizator pe măsură. A realizat mulți ani o emisiunea matinală care era urmărită de milioane de români. O personalitate de primă talie, școlit, inteligent, cu o voce catifelată de senzație.
A fost și rămâne cel mai mare comentator și realizator radio, cu o voce care rămâne în inima tuturor. Este un monstru sacru al presei și al radioului public. Acum, când aripa morții l-a săgetat la 91 de ani, eu pot doar să afirm că am debutat cu dânsul, a fost un maestru pe care l-am respectat și fără pic de invidie i-am recunoscut meritele. Un monstru sacru al presei”.
Dan Negru: ”Prin vocea lui i-am cunoscut pe Balaci, Cămătaru, Duckadam, Lăcătuș...”
”Aflu de la colegii mei din radio ca a murit Ion Ghițulescu. Știu, mulți nu-l cunosc. Performanțele lui in radio sunt uriașe.
L-am întâlnit în anii '90 când lucram la Radio Vacanța. Era unul din fondatorii radioului… Campionatele Mondiale de Fotbal sau Olimpiadele se auzeau la radio cu vocea lui Ghițulescu.
"Fotbal minut cu minut" era vârful radioului românesc in perioada lui de glorie... Prin vocea lui i-am cunoscut pe Balaci, Cămătaru, Duckadam, Lăcătuș...
Avea 91 de ani...”, a scris și Dan Negru