Antena 3 CNN Sport Income Summer Edition. Interviu cu Gică Popescu: „Eu toată viața mea mi-am dorit să fiu mai bun decât Hagi”

Income Summer Edition. Interviu cu Gică Popescu: „Eu toată viața mea mi-am dorit să fiu mai bun decât Hagi”

income interviu
Income Summer Edition. Adrian Măniuțiu i-a avut invitați pe Gică Popescu și Florin Jianu.
de Adrian Maniutiu    |    20 Iul 2024   •   10:43

Adrian Măniuțiu vă invită și în această vară la o nouă serie Income Summer Edition, un serial format din 8 ediții speciale, cu 8 întâlniri definitorii pentru viitorul tinerilor, al antreprenoriatului și al României, în general. Vor fi 8 runde de discuții cu leaderi, mentori, personalități de top în domeniile lor, care prin poveștile și prin sfaturile lor reușesc să inspire, să motiveze și, totodată, să definească valorile țării în care trăim. Toți sunt pure exemple de reușită, prin perseverență, educație, multă muncă și, foarte important, încredere în forțele proprii. În cele 8 episoade se vorbește despre intițiativă, ambiție, asumare, despre disciplină, despre a face ceva pentru alții sau despre a face primul pas înaintea altora, fără să așteptăm de la alții să facă pentru noi. România se poate dezvolta doar prin aplicarea atitudinii antreprenoriale în orice, puțin cu puțin, prin gesturile și acțiunile noastre zilnice, ale fiecăruia, folosind spiritul de întreprinzător și exploatându-l la maximum.

Sezonul este deschis de îndrăgitul fost fotbalist al Generației de Aur Gică Popescu și de Florin Jianu, părintele antreprenoriatului românesc. Aflați de la ei cum putem schimba atât mentalitatea individuală, cât și pe cea colectivă, pentru că România are acum toate premisele să devină o țară puternică, în care oamenii lasă deoparte fricile și eșecurile, găsindu-și curajul să aducă la viață dorințe mărețe și idealuri ascunse, ținute la “dospit”. Cei doi invitați își pun viețile pe tavă în fața publicului, povestind despre cele mai apăsătoare crize ale vieților lor, dar mai ales despre cum au reușit să le depășească, prin educație și autodisciplină. “Educația înseamnă, de fapt, obișnuința cu efortul”, a spus Florin Jianu, iar Gică Popescu a întărit importanța voinței pentru a obține ceea ce ne dorim: “Eu toată viața mea mi-am dorit să fiu mai bun decât Hagi... Gândul meu, în fiecare an, pe 1 ianuarie, era să fiu fotbalistul anului, în fața lui Hagi”. “Cred că mesajul lui Gică este acela că nimeni nu va face treaba în locul tău... Nimeni nu va prelua în locul tău efortul”, a conchis Florin Jianu.

Florin Jianu a absolvit Facultatea de Matematică din cadrul Universității din București – Departamentul de Matematici Aplicate și apoi a urmat studiile de masterat din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din București, cu lucrarea “Motivaţia ca factor de performanţă în organizaţii”. Este președinte al Consiliului Național al IMM-urilor din România, cea mai puternică organizație a IMM-urilor din România, vicepreședinte al Uniunii Europene a IMM-urilor (SMEunited) și președinte de onoare al Organizației Tinerilor Întreprinzători din Europa (JEUNE). A fost de două ori ministru în cadrul Ministerului Mediului de Afaceri, activitatea sa vizând o nouă lege dedicată IMM-urilor, o strategie pentru mediul de afaceri 2014-2020, legea crowdfunding, legea business angels, legea dedicată incubatoarelor de afaceri sau introducerea cotei de impozitare 1% pentru microîntreprinderile care au unul sau mai mulți salariați. De asemenea, Florin Jianu este creatorul programului “Start-up Nation – Romania”, cel mai de succes program din România ce a vizat stimularea înființării de noi întreprinderi mici și mijlocii.

Gheorge „Gică” Popescu Mulți dintre români și-l amintesc din meciurile „Generației de Aur” a fotbalului românesc. A jucat în echipe importante din Europa, Tottenham Hotspur, Galatasaray Istanbul și FC Barcelona, al cărei căpitan a fost și cu care a câștigat Cupa Cupelor. După încheierea carierei de jucător, și-a transferat pasiunea și priceperea către tânăra generație, înființând Academia de Fotbal Gică Popescu la Craiova. De asemenea, este Președintele clubului FC Farul Constanța. Succesul l-a urmărit pe Gică Popescu atât în fotbal, cât și în business.  În prezent, fostul internațional deține afaceri în domeniul hotelier și imobiliar. Și, anticipând următoarele mișcări de pe terenul businessului, este implicat în domeniul energiei regenerabile, și anume energia eoliană. O personalitate plurivalentă, Gică Popescu a ocupat din 2018 funcția de consilier în Guvernul României,  pe timpul mandatului mai multor premieri.

Adrian Măniuțiu face parte din echipa Antenelor de peste 12 ani, unde este realizatorul emisiunii INCOME, la Antena3CNN, din vara anului 2012. Este Ambasador al Antreprenoriatului, în cadrul proiectului european "Antreprenor 2020-2022", s-a născut la Cluj-Napoca în 1979 și a studiat business și marketing în Germania și România, la Cluj. A lucrat în domeniul investițiilor și în dezvoltare imobiliară, iar cu 10 ani în urmă a fondat PhotoMedia – transformată ulterior în EM360 GROUP – o agenție în expansiune, cu o echipă de peste 15 oameni, concentrată pe marketing-ul creativ, producții media, strategii de comunicare și management reputațional. Acumulând o experiență diversă în televiziune, atât din poziția de realizator TV și prezentator, cât și din cea de co-producător și dezvoltator de formate, în 2019 a lansat EM360 Studio – un canal web-TV care se concentrează pe seturi de producții premium din sfera de infotainment, business și talk. De mai mulți ani, se implică și în proiecte de venture capital și startup financing, în diverse domenii.

Realizator: Adrian Măniuțiu
Editor: Bianca Voinea
Regizor: Bogdan Saviuc / Celestin Astăluș
DOP / Montaj: Dan Gecui
Producători: Antena 3 SA, Photomedia EM360 Group, Big Dream Media

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close