Antena 3 CNN Sport Imagini cu suporterii români sărbătorind, în marile orașe ale țării, calificarea echipei naționale în optimile EURO 2024

Imagini cu suporterii români sărbătorind, în marile orașe ale țării, calificarea echipei naționale în optimile EURO 2024

Imagini cu suporterii români sărbătorind, în marile orașe ale țării, calificarea echipei naționale în optimile EURO 2024
Suporterii români sărbătoresc calificarea României în optimile EURO 2024. Sursa foto:Facebook IPJ Timiş
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Iun 2024   •   23:16

Este bucurie naţională în cele mai mari oraşe, acolo unde suporterii echipei naționale sărbătoresc calificarea României  în optimile de finală ale Euro 2024 din Germania.

În Piata Universității din Bucureşti, la Cluj, Sibiu, Timişoara Cluj şi Arad a fost explozie de bucurie după ce tricolorii au remizat cu Slovacia, scor 1-1, golul României fiind marcat de Răzvan Marin şi au calificat România în optimile de finală ale Euro 2024 din Germania.

Pe Calea Victoriei, din Bucureşti traficul a fost restricționat pentru deplasarea suporterilor din Piața George Enescu în Piața Universității. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

De asemenea sibienii au ieșit în număr mare în Piața Mare, acolo unde cu steaguri, tricouri galbene, vuvuzele și fluiere, suporterii şi-au manifestat bucuria imensă și dragostea față de echipa națională.

La Cluj, suporterii au sărbătorit calificarea României în optimi la statuia lui Avram Iancu, acolo unde au intonat în cor şi imnul național.

Ce echipă avem!!!!

Ce Echipă aveeeem! ??????? Hai România!!!!!!?????????

Publicată de Emil Boc pe Miercuri, 26 iunie 2024

De asemenea, sute de arădeni au sărbatorit victoria României în fața Primăriei

Publicată de Arad Online aradon.ro pe Miercuri, 26 iunie 2024

Mii se timișoreni au urmărit și sărbătorit victoria naționalei României în Piața Libertății.

Centrul Timișoarei arată mai frumos după calificarea echipei naționale în optimi! #IPJTimis

Publicată de Inspectoratul de Poliție Județean Timiș pe Miercuri, 26 iunie 2024

Calificare istorică în optimile Euro 2024. România câștigă grupa E, după 1-1 cu Slovacia

În fața a peste 25.000 de suporteri români, prezenți la Frankfurt, naționala de fotbal a României s-a calificat miercuri în optimile de finală ale Euro 2024 din Germania, de pe primul loc în grupă.Tricolorii au remizat cu Slovacia, scor 1-1, și va juca cel mai probabil cu Slovenia, în optimi.

Slovacia a deschis scorul în minutul 24 în partida cu România, însă Răzvan Marin a egalat înainte de pauză, astfel că cele două echipe se aflau la egalitate la jumătatea partidei. Repriza secundă nu a adus modificări pe tabelă, astfel că ambele echipe au obținut calificarea, România de pe locul unu, iar Slovacia de pe locul 3. În celălalt meci Belgia și Ucraina au terminat la egalitate, 0-0, Belgia ocupând astfel locul secund, urmând să joace în optimi cu Franța.

Prima mare ocazie a meciului l-a avut ca protagonist pe Rațiu, urcat surprinzător pe poziție de atacant. El a pătruns în careul advers de unde a șutat plasat, însă nu destul cât să îl învingă pe Dubravka. Mingea respinsă de acesta a ajuns la Hagi, care șutat din prima, însă peste poartă.

„Zidul galben” al suporterilor români a inundat străzile din Frankfurt înaintea partidei, nesperiați de faptul că la ora meciului se anunțau temperaturi de aproximativ 30 de grade.

Selecționerul Edward Iordănescu a trimis în teren un unsprezece de start în care Ianis Hagi a fost titularizat.

Față de meciul cu Belgia, Iordănescu a efectuat două modificări, titularizându-l din nou pe Florinel Coman și în premieră la Euro 2024, pe Ianis Hagi, în locul lui Dennis Man și Valentin Mihăilă.

Echipa de start a României, cu care tricolorii atacă o calificare istorică:

România: 1. Niță – 2. Rațiu, 3. Drăgușin, 6. M. Marin, 10. Hagi, 11. Bancu, 15. Burcă, 17. Coman, 18. R. Marin, 19. Drăguș, 21. Stanciu-cpt. Selecționer: Edward Iordănescu
Rezerve: 12. Moldovan, 16. Târnovanu – 4. Rus, 5. Nedelcearu, 7. Alibec, 8. Cicâldău, 9. Pușcaș, 13. Mihăilă, 14. Olaru, 20. Man, 22. Mogoș, 23. Sorescu, 24. Racovițan, 25. Bîrligea, 26. Șut.

 

 

 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Marile publicații americane cer retragerea lui Biden din cursa prezidențială SUA
x close