Antena 3 CNN Sport Germania a fost eliminată de la Euro 2024. Spania a câștigat în prelungiri și merge în semifinale

Germania a fost eliminată de la Euro 2024. Spania a câștigat în prelungiri și merge în semifinale

profimedia-0887546113
Țara gazdă a fost eliminată de Spania la Euro 2024. Foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Iul 2024   •   21:58

Selecţionata Spaniei s-a calificat în semifinalele Campionatului European de fotbal - EURO 2024, printr-o victorie în faţa Germaniei, echipa gazdă, cu scorul de 2-1 (0-0, 1-1), după prelungiri, vineri seara, pe Stuttgart Arena, potrivit Agerpres.

La Stuttgart, spaniolii au rămas fără Pedri încă din minutul 8, mijlocaşul iberic fiind nevoit să părăsească terenul accidentat. În minutul 15 Lamine Yamal a trimis pe lângă poartă din lovitură liberă, iar Kai Havertz a şutat în minutul 35, însă Unai Simon a intervenit şi la pauză s-a intrat fără gol marcat.

În partea secundă Dani Olmo, jucătorul intrat în locul lui Pedri, a primit foarte bine de la Yamal, în careu, şi a înscris cu un şut plasat, deschizând scorul. Unai Simon a scos şutul lui Andrich, din minutul 65, apoi germanii şi-au intensificat presiunea, iar Simon a intervenit la şutul lui Fullkrug, în minutul 70. Acelaşi Fullkrug a lovit bara în minutul 77, pentru ca în minutul 82 Unai Simon să degajeze neglijent, iar Wirtz să încerce un lob care s-a dus însă peste poartă.

Golul egalizator al gazdelor a venit în minutul 89, Kimmich a pasat, cu capul, iar Florian Wirtz a egalat, trimiţând meciul în prelungiri. 

Spania a dat lovitura pe final, când Dani Olmo a centrat şi Mikel Merino a înscris cu o lovitură de cap, aducând victoria Spaniei, care s-a calificat în semifinale, acolo unde va juca fără căpitanul Alvaro Morata, suspendat, dar şi fără Dani Carvajal – eliminat la ultima fază a meciului.  

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close