Antena 3 CNN Sport Franța și Belgia închid punctele de frontieră în timpul meciului de mâine din optimile de finală Euro 2024."

Franța și Belgia închid punctele de frontieră în timpul meciului de mâine din optimile de finală Euro 2024."

Franța și Belgia închid punctele de frontieră în timpul meciului de mâine din optimile de finală Euro 2024."
Franţa şi Belgia joacă mâine în optimile de finala Euro 2024
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Iun 2024   •   21:00

Punctele de frontieră dintre Franța de Belgia vor fi închise luni, în timpul meciului din optimile de finală dintre cele două națiuni de la Euro, au anunțat zece primari ai comunelor de frontieră, care doresc să "prevină eventuale aglomerări", relatează L'Equipe.

Zona din jurul frontierei franco-belgiene este în alertă. Pentru a „preveni posibilele aglomerări", potrivit a zece primari de comune de frontieră, drumurile vor fi închise luni, în timpul meciului dintre cele două echipe, din optimi de finală ale Euro (ora 19.00).

„Blocaje sau filtre rutiere vor fi organizate la diferitele puncte de trecere a frontierei, începând de luni la ora 16.00 (ora locală)", adică cu două ore înainte de începerea meciului, au precizat cei zece primari, doi belgieni și opt francezi, într-un comunicat comun. Acestea vor fi ridicate doar "în timpul nopții, dacă contextul o permite", se mai scrie.

Cu toate acestea, trei poduri vor rămâne deschise în acest perimetru, a precizat orașul Comines pe Facebook.

Măsura a fost decisa după incidentul din 2018, când la finalul semifinalei Cupei Mondiale câștigate de Franța în fața Diavolilor Roșii (1-0), „podul din Comines a fost invadat și au avut loc blocaje în trafic", a declarat, citat de L'Equipe, primarul comunei franceze, Eric Vanstaen.

„Nu vrem să mai trecem prin asta", adaugă el, temându-se că, „stimulați de alcool", unii suporteri „vor să meargă să-i necăjească" pe vecinii lor de dincolo de graniță. Un sentiment de răzbunare îi animă pe diavolii roșii de la această înfrângere, care i-a supărat profund și durabil.

Comunele vizate, printre care și Armentières (25.000 de locuitori), acoperă frontiera pe o lungime de aproximativ douăzeci de kilometri, pe porțiunea în care aceasta este trasată de râul Lys, la nord-vest de metropola Lille. „Interdicții de adunări publice vor fi impuse pentru a preveni și reprima adunările ostile", au declarat aleșii.

 

×
Subiecte în articol: EURO 2024 optimi
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Viktor Orban a ajuns la Kiev, în prima sa vizită oficială în Ucraina
x close