Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Zenga iese la atac: "La Dinamo, Borcea îmi impunea jucători tot timpul şi se supăra când nu ascultam"

Zenga iese la atac: "La Dinamo, Borcea îmi impunea jucători tot timpul şi se supăra când nu ascultam"

Zenga iese la atac: "La Dinamo, Borcea îmi impunea jucători tot timpul şi se supăra când nu ascultam"
08 Oct 2009   •   12:25

Walter Zenga antrenează, în momentul de faţă, Palermo, şi speră în continuare că îşi va realiza visul de a antrena echipa de suflet, Inter. Tehnicianul italian este, însă, un fin cunoscător al fotbalului românesc, motiv pentru care a ţinut să îşi exprime regretul pentru tratamentul la care sunt supuşi conaţionalii săi la echipele bucureştene. Bonetti şi Bergodi au antrenat echipe pe care Zenga le cunoaşte bine, iar fostul portar a declarat că şi el a fost supus aceloraşi presiuni pe când era la Dinamo sau la Steaua. Borcea şi Becali sunt, spune şi Zenga, maeştri ai presiunii.
Au trecut peste patru ani de când a plecat de la Steaua şi doi ani de când a părăsit banca tehnică din Ştefan cel Mare. Cu toate acestea, Walter Zenga ştie mai bine ca oricine ce au avut de suferit conaţionalii săi, Dario Bonetti şi Cristiano Bergodi. Cei doi au fost, la puţin timp unul de celălalt, daţi afară de conducerea cluburilor Steaua şi Dinamo, acuzând amândoi implicarea conducătorilor. Bergodi şi-a făcut bagajele după un conflict iscat din nimic de Gigi Becali, în timp ce Bonetti nu a mai suportat presiunile la care era supus şi a cedat, criticându-i prea dur pe conducători şi fiind dat afară. Zenga îi înţelege pe cei doi, spunând că a avut şi el mult de tras.
"Am fost dat afară din Ştefan cel Mare în 2007, după ce am pierdut un derby cu Steaua în Ghencea. Am avut o şedinţă cu Nicolae Badea, Cristi Borcea şi Vasile Turcu. Le-am zis să vorbim a doua zi, la rece. N-au vrut să audă de sugestia mea, aşa că a trebuit să plec. Până la urmă, n-am avut de ales, nu puteam să stau acolo când toţi erau împotriva mea. Asta e viaţa de antrenor. Azi eşti, mâine eşti dat afară. M-am certat tot timpul cu Borcea pe tema jucătorilor, cât am stat la Dinamo! Încerca să se impună. La un meci cu Unirea Urziceni, când jucam noi cu un om în plus, mi-a zis să bag al treilea vârf. N-am vrut. Ne-am certat rău de tot după episodul acela.", a recunoscut Zenga într-un interviu dat EVZ.
Nici la Steaua nu era altfel, recunoaşte Zenga. Becali nu ajunsese, încă, la fel de vulcanic ca astăzi, dar nici departe nu era, iar italianul s-a lovit de reacţii dintre cele mai vehemente.
"La meciul cu Beşiktaş, tot în sezonul de care îţi povesteam (2004-2005), l-am titularizat pe Ciocoiu. A luat foc. A urlat, a spart, a făcut urât, nu se mai înţelegea nimeni cu el. Zicea: ?Italianul ăsta e nebun rău!?. Apoi, Ciocoiu a dat gol. Un timp m-a lăsat în pace, după care l-a dat afară pe Ciocoiu.", a explicat Zenga reacţia lui Becali.
Totuşi, situaţia era mai puţin rea decât cea cu care s-a confruntat Bergodi. Faţă de situaţia din ziua de azi, antrenorii aveau pe atunci avantajul de a fi protejaţi de Mihai Stoica, care îl calma pe patron.
"Acum e mai greu pentru că acolo nu mai e un om ca Meme Stoica. El era un tampon între vestiar şi patron. Meme reuşea să-l tempereze pe Gigi. Ţin la Steaua. Scandalurile vor face rău echipei. Dacă eram în locul lui Gigi, nu-l dădeam niciodată afară pe Bergodi." , a încheiat Zenga pentru sursa citată.
Antena3.ro

×
Citește mai multe din Fotbal intern
» Vezi toate știrile din Fotbal intern
Cele mai noi știri
Parteneri
x close