Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Victor Piţurcă: ?E greu să ne calificăm la mondiale?

Victor Piţurcă: ?E greu să ne calificăm la mondiale?

Victor Piţurcă: ?E greu să ne calificăm la mondiale?
19 Dec 2008   •   15:18

?Naţionala? României nu trece printr-o perioadă fastă în calificările pentru Campionatul Mondial din 2010, iar selecţionerul Victor Piţurcă ştie asta: ?Ca să ajungem în semifinale sau finală la turneul mondial, trebuie mai întâi să ne calificăm, iar situaţia noastră din grupă este foarte grea, întrucât şansele noastre sunt mici. Trebuie să ne gândim cum să ne calificăm şi apoi să ne facem planuri în privinţa turneului final.? a declarat acesta într-un interviu dat de NewsIn.
Întrebat de reporter dacă România se poate gândi la performanţe notabile la Campionatul care va avea loc în Africa de Sud, fostul atacant gândeşte realist, că, având doar 4 puncte din trei meciuri şi fiind pe locul 5, nu prea te poţi gândi la ceea ce urmează după grupe. România este în acest moment depăşită în clasament 4 din cele 5 contracandidate la calificare, liderii grupei fiind Serbia şi Lituania, ambele cu câte 9 punte.
Piţurcă vede anul care s-a încheiat deja pentru echipa naţională ca unul ?cu bune şi rele?, cu succese dar şi mari dezamăgiri. Antrenorul a asistat de pe marginea terenului atât la succesele reprezentate de rezultatele de egalitate obţinute cu finalistele campionatului Mondial din Gemania, Italia şi Franţa, dar şi la eşecurile cu Olanda (0-2 la Campionatul European) şi cu Lituania (0-3 la Cluj, în calificările pentru CM din 2010). Pentru ?Satana?, reperele anului sunt exact meciurile cu Italia, Franţa şi Lituania, care au dat cele mai mari bucurii (toţi jucătorii care au evoluat în cele două partide ar merita, în opinia selecţionerului titlul de ?Jucătorul Anului?), dar şi griji.
Problema alegerii stadionului din Constanţa pentru disputarea meciului cu Serbia îl face pe antrenorul român să solidarizeze cu jucătorii săi, pentru care, spune el, este greu să joace bine atunci când sunt înjuraţi pe stadioanele din Bucureşti. ?Dar, asta e mentalitatea suporterilor din Bucureşti, asta înţeleg ei, că trebuie să îi înjure pe cei care au evoluat la rivali?, spune Piţurcă.
Trecând la subiectul campionatului intern, Piţurcă dă verdicte: Dinamo este favorită la titlu, Steaua are cel mai bun lot pentru că dă cei mai mulţi jucori la ?naţională?, Urziceni probabil că nu va putea să ţină pasul în retur, iar Timişoara se va pierde, lipsită de aportul antrenorului ceh, Dusan Uhrin jr.
Antena3.ro

×
Citește mai multe din Fotbal intern
» Vezi toate știrile din Fotbal intern
Cele mai noi știri
Parteneri
x close