Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Tinerii fotbalişti descoperiţi de Gheorghe Hagi vor ajunge la Dinamo

Tinerii fotbalişti descoperiţi de Gheorghe Hagi vor ajunge la Dinamo

Tinerii fotbalişti descoperiţi de Gheorghe Hagi vor ajunge la Dinamo
07 Feb 2009   •   14:33

Gheorghe Hagi îşi va deschide, în martie, propria academie de fotbal, la ieşirea din oraşul Constanţa. Acest lucru nu este, în sine, foarte surpinzător. Ceea ce şocheză este decizia "Regelui" de a încheia un parteneriat cu clubul Dinamo Bucureşti, în urma căruia cei mai talentaţi jucători produşi de şcoala lui Hagi vor trece în Ştefan cel Mare. Relaţia fostului căpitan al echipei naţionale cu conducătorii "alb-roşii" este mult mai bună decât cea pe care acesta o are cu finul său, Gigi Becali, din acest motiv Hagi trimiţându-şi talentele în "Groapă".
Fostul internaţional român a trebuit să ia în condiderare două elemente atunci când a luat această decizie. Este foarte greu pentru un fost jucător şi, mai ales, pentru un simbol al Stelei de a accepta o colaborare cu rivala de moarte Dinamo. Lui Hagi luarea deciziei i-a fost, însă, mult facilitată de umilinţele la care a fost supus de către actualul patron al Stelei, Gigi Becali în perioada când antrena echipa din Ghencea, dar şi de relaţia foarte bună pe care o are cu Borcea & Compania.
Înfiinţarea academiei l-a costat 10 milioane de euro pe Hagi, dovadă că proiectul este unul serios şi de lungă durată. Propietarul acesteia, Hagi, intenţionează să semneze, chiar, un contract de colaborare cu Dinamo la scurt timp după deschiderea porţilor academiei, după ce şi cumnatul său, Gheorghe Popescu, a făcut acest lucru în trecut. "Baciul" are, şi el, o şcoală de fotbal care produce tinere talente pentru gruparea din Ştefan cel Mare, până acum dându-l, deja, pe atacantul Liviu Ganea formaţiei antrenate de Mircea Rednic. Tânărul jucător descoperit de Popescu evoluează, în acest moment, pentru CS Otopeni, unde este împrumutat de Dinamo, conform prosport.ro.
"Clubul Dinamo este dispus să colaboreze la acest nivel cu Hagi şi şcoala sa de fotbal. Nu vom ezita să preluăm de la el tinerele talente", a spus, cu entuziasm, Nicolae Badea, preşedintele lui Dinamo
"Nu vreau să vorbesc acum despre Academia de Fotbal şi planurile mele. Voi discuta în luna martie, cu ocazia inaugurări", a declarat Gică Hagi, cel mai jucător român din istorie.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Gheorghe Hagi FC Dinamo FC Steaua
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close