Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Steaua ? FC Ujpest 2-0. Roş-albaştrii câştigă la debutul în Europa League (VIDEO)

Steaua ? FC Ujpest 2-0. Roş-albaştrii câştigă la debutul în Europa League (VIDEO)

Steaua ? FC Ujpest 2-0. Roş-albaştrii câştigă la debutul în Europa League (VIDEO)
16 Iul 2009   •   22:23

Americanul Michael Phelps, multiplu recordman mondial la înot, îi mărturisea zilele trecute lui Conan O?Brien, în emisiunea The Tonight Show, că nu i-a înţeles pe adversarii francezi care l-au jignit la Olimpiadă. ?Nu au făcut altceva decât să mă întărâte. Nu înţeleg ce a fost în capul lor?, a spus înotătorul.

Nici noi nu înţelegeam ce au vrut ungurii de la FC Ujpest, înaintea întâlnirii cu Steaua Bucureşti, din turul doi preliminar al Europa League, pe care doar prin mari miracole nu ar fi pierdut-o. Cert este că declaraţiile războinice ale jucătorilor sau jignirile suporterilor de pe ruta feroviară Curtici ? Bucureşti nu i-au întărâtat deloc pe stelişti. Într-un meci pe care trebuia să îl câştige fluierând, Steaua a început stângaci partida, dar a terminat-o victorioasă, cu 2-0. Un rezultat mic, dar poate suficient pentru a tranşa o calificare. Cu tineri precum Ninu, Ochiroşii sau Onicaş în primul ?11?, Steaua a atacat, însă a greşit mult la finalizare. Ultima pasă a lipsit, iar centrările din fazele fixe arareori şi-au găsit ţinta. Prima ocazie a meciului le-a aparţinut oaspeţilor, însă departe gândul ca Tătăruşanu să fi avut emoţii în poartă.

Chiar dacă nu strălucit, lucrurile mergeau într-o direcţie bună pentru Steaua. În minutul 42 însă Kapetanos a crezut că dacă e grec ca şi arbitrul, acesta din urmă o să îl ierte pentru un gest de furie. Atacantul Stelei şi-a lovit adversarul de furie, fără balon, inconştient, după ce a pierdut un balon, iar Koukoulakis i-a indicat direcţia vestiarelor.



Situaţia devenea jenantă pentru Steaua. Era 0-0 la pauză, ungurii făceau probleme în tribune şi savurau incapabilitatea elevilor lui Bergodi, iar Kapetanos îngreuna şi mai mult situaţia roş-albaştrilor.



La pauză italianul îl aruncă pe Bogdan Stancu în foc, iar tupeul i-a fost răsplătit cu un gol. Romeo Surdu a deschis scorul pentru Steaua şi opt minute mai târziu lucrurile aveau să intre definitiv pe un făgaş normal. Ujpest a rămas şi ea în zece oameni pe teren, după ce Korcsmar a primit al doilea cartonaş galben şi, implicit, pe cel roşu.



În minutul 72, Steaua a făcut un pas important pentru calificarea în turul trei al Europa League, oferindu-şi un avantaj decent, având în vedere şi valoarea adversarului, înaintea manşei retur de la Budapesta. Toja i-a pasat lui Petre Marin, acesta a trimis-o mai departe la Surdu, care a sprintat în careu şi a centrat printre doi fundaşi pentru Stancu. Acesta a plonjat şi a înscris pe lângă portarul maghiar, ducând scorul la 2-0.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Steaua Bucuresti europa league
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close