Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Scrisoare trimisă de Fănuş Neagu, despre fotbalul românesc

Scrisoare trimisă de Fănuş Neagu, despre fotbalul românesc

Scrisoare trimisă de Fănuş Neagu, despre fotbalul românesc
Foto: Inatct Images
24 Mai 2011   •   11:21

Directorul Gazetei Sporturilor, Ovidiu Ioaniţoaia, a primit o scrisoare emoţionantă de la Fănuş Neagu, care îi scria despre starea fotbalului românesc şi situaţi în care se pun mari echipe ca Steaua, Universitatea Craiova, Dinamo şi Rapid.

Scrisoarea a fost trimisă chiar de pe patul de spital de către scriitor, un microbist pasionat, care, deşi a îndrăgit echipele mici, deplângea decăderea echipelor care au ajuns să se umilească singure.

"Plouă ca o lungă aducere aminte. Altcândva, când rosteam numele echipei Steaua sau al Universităţii Craiova, al Rapidului sau al lui Dinamo, simţeam un tremur în voce ca atunci când rostesc numele râului Olt, şi sufletul meu se tulbură şi îngenunchează" scria acesta.

"Aşa cum Oltul e cântecul nostru cel mai răscolitor, aceste echipe alcătuiau buchetul frumuseţii, durerilor şi răzbunărilor tinereţii noastre. Echipe lângă care se împleteau nopţi legănate în ierburi sau în lacuri cu nuferi galbeni. Astăzi, în culcuşul acestor formaţii plouă cu ouă de broască. Tutunul din cheseaua mareşalilor fotbalului s-a umezit şi s-a schimbat în iarbă ruptă ca să se aştearnă sub somnul miilor şi miilor de spectatori, trădaţi de nenoroc sau de nişte vrăjitori cu buza căzută. Melancolia s-a risipit în dantele vechi"

Citeşte toată scrisoarea lui Fănuş Neagu pe gsp.ro.

×
Subiecte în articol: scrisoare steaua Dinamo
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close