Echipa României a început tare meciul de la Belgrad, Ţîru fiind aproape de deschiderea scorului în minutul 2, dar Zima a scos de pe linia porţii. Elevii lui Adrian Văsâi au continuat să-şi ţină adversarii la respect în primul sfert de oră, dar, odată cu trecerea timpului, cehii au reuşit să echilibreze partida şi chiar să preia iniţiativa, fără a pune însă în pericol poarta lui Brănescu.
Repriza a doua a debutat cu două mari ocazii pentru micii tricolori, dar Himcinschi şi Bumba nu au reuşit să înscrie din situaţii favorabile. Cehii nu au mai putut evita însă deschiderea scorului în minutul 50, atunci când Himcinschi a luat o fază pe cont propriu şi a marcat cu un şut din colţul careului mic.
Himcinschi a fost aproape de dublă în minutul 55, însă şutul său a trecut puţin pe lângă. Din acel moment însă, Cehia a trecut la conducerea jocului, iar presiunea echipei lui Josef Csaplar a fost concretizată prin golul înscris în minutul 78 de Salasovic, cel care a stabilit astfel rezultatul final.
România continuă să spere la ocuparea locului 3 în grupă, poziţie care asigură calificarea la Campionatul Mondial al acestei categorii de vârstă, mai ales că Germania a pierdut meciul de debut împotriva Olandei, scor 0-2. Următoarea partidă a echipei lui Adrian Văsâi va avea loc peste trei zile, împotriva batavilor.
România: Brănescu - Mişu (Birău 69), Schuller, Mitache, Puţanu, Vaştag, Ţîru, Himcinschi (Buia 71), Bumba, Petrescu (Păiuş 51), Roşu
Cehia: Zima - Karafiat, Adamec, Luftner, Salasovic, Svoboda, Linhart, Kundratek (Stratil 62), Holub (Nerad 54), Sterba, Masek.
Cealaltă grupă a turneului final a propus meciuri mult mai spectaculoase şi cu multe goluri. Serbia, ţara gazdă a competiţiei, a fost învinsă de Danemarca, scor 2-3, deşi a condus cu 1-0, în timp ce deţinătoarea titlului european, Anglia, a remizat cu Franţa (2-2), fiind egalată de fiecare dată când s-a aflat în avantaj.