„Sistemul de licenţiere din România este similar cu cel care a fost implementat în majoritatea federaţiilor europene. Avem 49 de membri din 53 care au, pe lângă sistemul de licenţiere pentru participarea în cupele europene, un alt sistem, care se referă la competiţiile naţionale. Începînd cu anul 2005, toate cluburile care doresc să participe în Liga Campionilor şi Europa League trebuie să obţină licenţa din partea federaţiei naţionale. Fără această licenţă, clubul nu poate participa în competiţiile noastre. Un club care nu primeşte licenţă este retrogradat într-o divizie inferioară. UEFA supervizează procesul, pentru ca sistemul să fie aplicat corect şi consecvent. Din lista care ne-a fost prezentată la 21 mai, am luat notă că lui Poli i s-a refuzat licenţa prin decizia organismului de apel. Din acest motiv, clubul Poli Timişoara nu poate participa în competiţiile UEFA”, a spus Traverso.
Oficialul italian a lăsat însă de înţeles că decizia finală în cazul retrogradării timişorenilor este de competenţa FRF: „Avem o imagine de ansamblu asupra modului în care lucrează administraţia privind licenţele din cadrul FRF şi suntem foarte mulţumiţi de activitatea sa. De aceea, FRF nu a fost selectată pentru verificări aleatorii. În lipsa unor asemenea controale, am fost invitat de FRF să particip la şedinţa Comitetului Executiv pentru a prezenta modul în care operează sistemul în alte ţări europene şi, în limita cunoştinţelor mele, să prezint viziunea UEFA în problema Politehnicii Timişoara. Federaţia este competentă să-şi gestioneze competiţiile interne, bineînţeles, respectând reglementările UEFA şi FIFA. La nivel naţional, nu există nici o obligaţie de a aplica sistemul de licenţiere într-un mod sau altul”.
Gazeta Sporturilor scrie că oficialii Gloriei Bistriţa şi cei ai Politehnicii Timişoara au depus la FRF documente care dovedesc faptul că şi-au plătit datoriile. Astfel, Mircea Sandu le-a pus la dispoziţie reprezentanţilor celor două cluburi un act prin care acestea se pot adresa TAS-ului în soluţionarea problemei, în cazul în care verdictul dat de instanţele româneşti va fi unul nefavorabil.