Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Răzvan Lucescu, prezentat oficial ca selecţioner: "O să dăm totul şi în actualele preliminarii" (VIDEO)

Răzvan Lucescu, prezentat oficial ca selecţioner: "O să dăm totul şi în actualele preliminarii" (VIDEO)

Răzvan Lucescu, prezentat oficial ca selecţioner: "O să dăm totul şi în actualele preliminarii" (VIDEO)
30 Apr 2009   •   12:49

Federaţia Română de Fotbal a organizat joi o conferinţă de presă în cadrul căreia a fost prezentat oficial noul selecţioner al României, Răzvan Lucescu. Acesta a refuzat să vorbească despre mandatul lui Piţurcă şi a declarat că echipa îşi va face datoria pe teren în continuare în aceste preliminarii. Lucescu are, acum, decizii de luat, deoarece trebuie să îşi definitiveze staff-ul tehnic şi să aleagă un căpitan al echipei.
Răzvan Lucescu a dat dovadă de deschidere şi a vorbit cu presa despre mandatul său de selecţioner, refuzând însă să comenteze felul în care s-a descurcat echipa naţională în ultima parte a mandatului predecesorului său, Victor Piţurcă. A antrena echipa naţională este, spune Lucescu, îndeplinirea visului oricărui antrenor, dar îşi va respecta şi filozofia pe care a avut-o până acum. Jocul echipei naţionale va fi organizat în linii mari, promite Lucescu, în felul în care a fost şi cel al echipelor pe care le-a mai antrenat, FC Braşov şi Rapid.
Echipa cu care noul selecţioner va conduce antrenamentele nu este încă definitivată. Dacă Dan Apolzan şi Ştefan Iovan sunt bătuţi în cuie, venirea lui Bogdan Stelea ca antrenor secund este încă în stadiul de negocieri, în timp ce posturile de antrenor cu portarii şi de preparator fizic trebuie ocupate cât de curând.
Relaţia cu jucătorii este, probabil, marele semn de întrebare în mandatul lui Răzvan Lucescu. Şi începutul va fi foarte greu, deoarece noul antrenor trebuie să ia o decizie care poate da naştere multor tensiuni, de a stabili căpitanul echipei naţionale. Lucescu a spus că este, în linii mari, decis pe cine să pună lider, dar nu a dorit să divilge informaţia.
Obiectivul lui Lucescu priveşte exclusiv viitoarele preliminarii, atunci când echipa naţională trebuie să se califice la Campionatul European din 2012. Cu toate acestea, selecţionerul României a declarat că echipa va intra pe teren decisă să îşi blazonul şi va da totul, chiar dacă şansele sunt doar matematice:
"Şansele nu ţin de noi. Ce ţine de noi e să dăm totul pe teren la aceste meciuri şi să facem tot ce putem", a declarat Lucescu la conferinţa de presă.
Forma de moment şi experienţa vor fi decisive pentru tehnician atunci când va face selecţia lotului, dar selecţionerul se teme de unele probleme de mentalitate sau tărie psihică, deoarece unii jucători dau randament excelent în competiţia internă, dar clachează la nivel internaţional. Tocmai pentru a detensiona atmosfera, Lucescu promite că, deşi reunirea lotului se va face luni, jucătorii vor putea petrece cel puţin prima noapte acasă la familiile lor, nefiind adeptul cantonamentelor prelungite.

Antena3.ro

×
Citește mai multe din Fotbal intern
» Vezi toate știrile din Fotbal intern
Cele mai noi știri
Parteneri
x close