Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Protest în Liga I: Jucătorii vor evolua cu banderole albe pe braţ în etapa a 14-a

Protest în Liga I: Jucătorii vor evolua cu banderole albe pe braţ în etapa a 14-a

Protest în Liga I: Jucătorii vor evolua cu banderole albe pe braţ în etapa a 14-a
Foto: Agerpres
de M.T.    |    09 Noi 2011   •   10:34

Fotbaliştii din Liga I au hotărât să evolueze cu banderole albe pe braţ în etapa a 14-a, ca formă de protest pentru necomunicarea deciziilor în scris în timp util de către Comisia pentru Soluţionarea Litigiilor a LPF, 25 de jucători fiind afectaţi de acest fapt, informează Mediafax.

Printre cei 25 de jucători care sunt afectaţi de întârzierea publicării deciziilor de către CSL se numără Romeo Surdu, Emilian Dolha, Florin Maxim, Candido Costa, Eduard Stăncioiu sau Casian Miclăuş, ultimul aşteptând decizia înscrisă din 31 mai.

Decizia a fost luată în urma unei întâlniri la care au participat unii dintre cei mai importanţi jucători din Liga I (George Galamaz, Dan Alexa, Ionel Dănciulescu, Marius Niculae, Cătălin Munteanu, Marius Pena, Robert Ilyeş, Sorin Ghionea, Adrian Iencsi) şi care a fost organizată de AFAN.

Singurele echipe care nu au fost reprezentate la reuniunea de lucru a fotbaliştilor profesionişti au fost CFR Cluj, Universitatea Cluj, Ceahlăul Piatra Neamţ şi Dacia Mioveni.

Fotbaliştii pot fi ajutaţi. Au înţeles că se pot ajuta între ei. Familia fotbaliştilor poate să fie puternică doar unită. Intrăm într-o nouă fază a organizaţiei. De acum vor fi informaţi mai bine fotbaliştii de tot ce se întâmplă. Sunt forme multiple cu care putem să ne apărăm, de la avertismente până chiar la amânarea meciurilor. Am discutat de elementele juridice ale contractelor. Trebuie să fie implementat şi în România contractul standard aprobat de FIFA şi UEFA. În România, acest contract a fost driblat cu Legea Sportului. În prezent, 90% dintre fotbalişti au contracte civile. Sunt sunaţi apoi de fisc şi somaţi să plătească fără să ştie măcar că sunt datori”, a declarat Dumitru Costin, preşedintele AFAN.

Au fost mai multe probleme ale jucătorilor care au fost discutate. Suntem la nivelul discuţiilor acum, vom pune lucrurile la punct. Dacă vom fi uniţi, vom face lucruri măreţe împreună. Deocamdată, fotbaliştii nu sunt respectaţi de nimeni. Vrem să punem aceste lucruri la punct”, a spus Dani Coman.

×
Subiecte în articol: protest Liga I dumitru costin
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close