„Decizia Comisiei de Apel este definitivă. Evaluarea documentaţiei a fost făcută de către experţi. În urma evaluării documentaţiei prezentate de fiecare club la data limită de 31 martie, administraţia de licenţiere a propus refuzarea licenţelor, pe motiv de datorii, cluburilor următoare: SC Timişoara SA, CS Gloria 1922 Bistriţa, FC U Craiova, CS Gaz Metan Mediaş, FCM Târgu Mureş, SC CFR Cluj 1907 SA, ACS Victoria Brăneşti, CS Unirea Urziceni SA. Dintre cluburile amintite, am constatat că în cazul Timişoarei si Bistriţei, documentele financiare ale cluburilor sînt irelevante”, a declarat Viorel Duru.
„Prin divizarea clubului şi desprinderea din patrimoniu, clubul din Timişoara trebuia să dovedească că datoriile restante la 31 decembrie 2010 nu mai sunt restante prin compensare, în cazul noii societăţi, la termenul limită de 31 martie 2011. În aceste condiţii, eu şi expertul financiar am considerat ca sunt motive pentru a apela acordarea licenţei Timişoarei. Poli nu a dovedit că a plătit datoriile vechii societăţi şi cele către Benfica Lisabona, în cazul transferului lui Laszlo Sepsi”, a adăugat Duru.
Mihai Alexandru Mincu a declarat în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă că „în cazul SC Fotbal Club Timişoara, apelul declarat de FRF a fost admis şi a fost desfiinţată prima decizie. Timişoara şi Gloria Bistriţa nu au luat licenţa!”.
Prima beneficiară a deciziei luate astăzi de FRF este Sportul Studenţesc, echipa din Regie urmând să evolueze în Liga I şi în viitorul sezon. De asemenea, FC Vaslui va evolua în locul timişorenilor în preliminariile Ligii Campionilor, iar Gaz Metan Mediaş va participa în Europa League.
Viorel Duru şi Mihai Alexandru Mincu au anunţat că FC Oţelul, SC Vaslui, FC Rapid SA, FC Steaua SA, Dinamo 1948 SA, FC Astra Ploieşti, FC Braşov SA, CS Pandurii Lignitul Tg Jiu, Sportul Studenţesc SA au primit licenţele, iar acestea nu au fost atacate cu apel.