Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Olăroiu nu rămâne la Steaua: „Aveam lucruri deja stabilite înainte de a veni”

Olăroiu nu rămâne la Steaua: „Aveam lucruri deja stabilite înainte de a veni”

Olăroiu nu rămâne la Steaua: „Aveam lucruri deja stabilite înainte de a veni”
Foto: gsp.ro
26 Mai 2011   •   10:07

Steaua a câştigat Cupa României după o pauză de 12 ani, însă bucuria roş-albaştrilor a fost umbrită de declaraţia lui Cosmin Olăroiu de la finalul meciului cu Dinamo, care a anunţat că, cel mai probabil, nu va continua în Ghencea. Nici măcar gestul lui Dică după deschiderea scorului, un tricou în care tehnicianul era rugat să nu plece, nu l-a putut îndupleca pe principalul artizan al victoriei steliste.

Am venit doar să ajut, am un cuvânt pe care trebuie să-l respect şi îl voi respecta. Eu aveam înainte de a veni la Steaua alte lucruri deja stabilite şi este greu să mă mai întorc. Eu am altă viziune, voi alege calea mea, care poate este diferită de a altor cluburi, şi am să merg pe drumul meu. Sunt şanse foarte mici să rămân la Steaua. Am un alt angajament, dar acum poate renunţă ei la mine”, a declarat Olăroiu imediat după sfârşitul finalei.

Tehnicianul a refuzat să-şi asume vreun merit pentru succesul roş-albaştrilor, lăudându-i în schimb pe jucători: „ Eu am noroc cu Steaua, Steaua are noroc cu mine. Am pus puţin umărul, meritul a fost al jucătorilor. Au fost jucători care au fost huliţi, criticaţi, dar au dovedit că se poate şi că merită să fie aici. Eu nu am câştigat niciun trofeu, eu am participat la câştigarea trofeului, am susţinut din umbră, ei au avut un antrenor care a făcut o treabă foarte bună”.

Antrenorul învinşilor, Ioan Andone, nu şi-a ascuns dezamăgirea vis-a-vis de deznodământul finalei, însă a recunoscut superioritatea adversarilor. „Victoria Stelei este meritată, au fost mult mai bine organizaţi decât noi. Steaua a jucat mai inteligent în repriza a doua, a rupt ritmul şi a profitat de greşelile noastre. Olăroiu este un antrenor bun şi dacă va rămâne la Steaua, va schimba multe în bine. Pentru noi a fost un an prost, nu e onorant să termini pe 6 şi să pierzi finala Cupei, dar asta este, mergem înainte. O victorie astăzi salva oarecum sezonul. Deja din noaptea asta trebuie să ne apucăm să facem programul pentru că trebuie să ştim exact. Felicit galeria că a reuşit la final să-i aplaude pe jucători. A fost un spectacol agreabil în tribune”, a spus tehnicianul dinamovist la conferinţa de presă de la sfârşitul partidei.

Andone nu ştie încă dacă va rămâne şi în sezonul viitor la Dinamo, însă este sigur că în Ştefan cel Mare există condiţiile necesare pentru revenirea echipei în top. „Nu ştiu ce voi face, vom face cu toţii o analiză, nu se poate altfel. Dacă rămânem cu aceiaşi jucători şi în vară, nu vom avea probleme mari sezonul viitor, dacă apar doar doi-trei noi e bine, dar dacă schimbăm şapte-opt am putea avea probleme. Ar fi ideal pentru Torje, Alexe, Ţucudean, să rămână la echipă, pentru că pot face performanţă şi aici. Din punctul meu de vedere sunt foarte mulţi ani fără un trofeu la Dinamo”, a menţionat „Fălcosul”.

Oficialii celor două echipe au fost preocupaţi mai mult să dea vina pe arbitraj, indiferent de motiv, decât să analizeze ceea ce s-a petrecut pe teren. Primul care a ieşit la atac a fost Gigi Becali. „Am câştigat un meci împotriva a 12 jucători, cel mai bun jucător a fost Avram, dar degeaba. Păcat de el, e băiat tânăr, credeam că are valoare. Nu are valoare să arbitreze meciuri tari. Trebuia un Balaj, un Tudor, un Robert Dumitru. E prea mic, nu are forţă, era galben la faţă de la început şi nu ştia cum să facă să ajute pe Dinamo”, a spus patronul roş-albaştrilor.

Cristi Borcea a dat vina pe ghinion şi pe arbitraj pentru înfrângerea suferită de Dinamo. „Sunt supărat, dezamăgit, nu pot spune că am primit o lecţie. A fost pur şi simplu ghinion, ghinion foarte, foarte mare. Am avut un penalty în minutul 95 şi ne-am dat un autogol”, a declarat preşedintele executiv al „câinilor”.

Cel mai vehement a fost însă Mihai Stoica. „Este o victorie împotriva unui arbitraj pe care l-am prevăzut, cu greşeli flagrante. Am avut penalty la Dică, roşu la Moţi şi un fault inventat la golul lor egalizator. Domnul Avram a zis că m-a eliminat pentru că la regulament spune că dacă intru pe teren trebuie să fiu eliminat, dar tot la regulament spune că dacă îi pui talpa pe frunte unui jucător acesta trebuie să ia roşu”, a spus managerul general al echipei din Ghencea.

×
Parteneri
x close