Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Oficial. Steaua i-a desfăcut unilateral contractul lui Bergodi pentru absenţă de la muncă

Oficial. Steaua i-a desfăcut unilateral contractul lui Bergodi pentru absenţă de la muncă

Oficial. Steaua i-a desfăcut unilateral contractul lui Bergodi pentru absenţă de la muncă
15 Oct 2009   •   14:50

Cristiano Bergodi nu mai este, oficial, antrenorul Stelei. La câteva zile de la semnarea unui contrat cu Mihai Stoichiţă, conducerea Stelei l-a dat afară pe fostul antrenor, Cristiano Bergodi. Acesta rămăsese în acte antrenor chiar şi după demiterea de după meciul cu Sheriff Tiraspol, cu toate că italianului i se comunicase să nu se prezinte la echipă. Bergodi a răspuns actelor conducătorilor Stelei printr-un memoriu la FIFA.
Avocatul lui Bergodi, Bogdan Tohăneanu, s-a întâlnit miercuri cu reprezentanţii clubului pentru a negocia desfacerea contractului. Neoficial, însă, Tohăneanu şi Bergodi se aşteptau ca Steaua să îl concedieze direct pe tehnician. Şi exact aşa s-a întâmplat. Oficialii din Ghencea i-au comunicat avocatului desfacerea unilaterală a contractului lui Bergodi pentru absenţă de la muncă. După cum spun, aceştia îl aşteptau pe italian să pregătească echipa a doua a clubului.
"Între Cristiano Bergodi şi Steaua există deja un litigiu la FIFA. Antrenorul mi-a transmis să am o întâlnire cu reprezentanţii clubului Steaua prin care să găsim o soluţie amiabilă pentru a nu mai exista o judecată la FIFA. Reprezentanţii FC Steaua nu au fost de acord şi dosarul va merge în continuare la FIFA. Bergodi se aştepta ca Steaua să-i desfacă contractul unilateral, nu a fost nicio surpriză pentru nimeni. Steaua încearcă în acest fel să-şi creeze probe la FIFA", a declarat joi Tohăneanu pentru Mediafax.
Argumentele aduse de oficialii Stelei nu au nici o acoperire, consideră însă avocatul. Aceştia au făcut, spune el, mai multe erori pe care acum încearcă să le acopere creând probe pe care să le trimită la FIFA, în speranţa că vor câştiga procesul.

"Întâlnirea a fost un simulacru de procedură pentru a se justifica neplata contractului. S-au legat de subterfugiul absenţei nemotivate de la serviciu. O modalitate cât se poate de românească. Au desfăcut contractul cu data de 15 octombrie, dar atunci de ce nu a fost plătit Bergodi în 30 septembrie, conform contractului?", a declarat avocatul lui Bergodi.
"Sunt proceduri care vor dura din partea FIFA. După ce va fi analizat cazul, FIFA va face solicitări părţilor implicate să-şi spună punctele de vedere. Probabil o sã dureze luni de zile", conchis Tohăneanu.
Cristiano Bergodi a depus, deja, un memoriu la FIFA prin care a reclamat felul în care a fost tratat de fostul său club, şi în special pentru faptul că Steaua nu şi-a achitat obligaţiile financiare faţă de el după ce a fost demis de la club.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close