Am povestit atunci o după-amiază întreagă despre cum a bătut pe Liverpool cu Petrolul, despre cum a creat prima Craiovă campioană, despre cum știa să le dea frîu liber lui Oblemenco și lui Deselnicu, jucătorii săi de suflet, despre cum l-a aruncat pe Balaci în luptă cînd încă nu împlinise 17 ani, despre cum l-a adus pe Cămătaru, la 15 ani, de la Strehaia, despre cel mai lung turneu extern al unei echipe românești în străinătate, anume periplul de aproape două luni al Craiovei în Brazilia în iarna lui 1975.
Mai multe, pe blogsport.ro.
Cine a fost Constantin Cernăianu
Federația Română de Fotbal regretă dispariția, la vârsta de 81 de ani, a lui Constantin Cernăianu, fost antrenor al naţionalei României şi, totodată, tehnicianul care a obţinut cel mai important rezultat al naţionalei U20 a României, locul 3 la Campionatul Mondial din Australia, în 1981, anunța luni, frf.ro.
Născut pe 12 octombrie 1933, la Târgu Jiu, Constantin Cernăianu s-a stins din viaţă în cursul acestei zile, la vârsta de 81 de ani. A rămas în istoria fotbalului românesc ca antrenorul care a obţinut cea mai mare performanţă a naţionalei Under 20, locul 3 la Campionatul Mondial din Australia, în 1981, după 1-0 cu Anglia, în finala mică, prin golul lui Romulus Gabor.
Cernăianu a fost campion al României de două ori, ca antrenor al Petrolului în ediţia 1965-1966 şi al Universităţii Craiova, în ediţia 1973-1974, acesta fiind primul titlu naţional al grupării oltene. Este singurul tehnician român care a învins-o pe FC Liverpool, performanţă înregistrată în turul I al Cupei Campionilor, în 1966. În meciul tur a fost 0-2, în deplasare, iar, pe teren propriu, ploieştenii au învins cu 3-1. Cum atunci nu exista regula golului în deplasare, s-a organizat un al treilea joc, de baraj, câştigat de englezi pe stadionul "Heysel" din Bruxelles, cu scorul de 2-0.